Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν, στο μενού τα θέματα άμυνας
Οι δύο πλευρές συνομίλησαν για τα θέματα άμυνας, τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.
Περίπου μία ώρα διήρκεσε η τετ α τετ συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με πηγές στη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε συνολική επισκόπηση των ελληνογαλλικών σχέσεων και όπως χαρακτηριστικά λένε πηγές «συζητήθηκαν όλα τα θέματα» και τα θέματα άμυνας.
Αυτό σημαίνει ότι στην ατζέντα μπήκε και το θέμα των πυραύλων Meteor. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι χρειάζεται αυξημένη δημοσιονομική ευελιξία στα κράτη-μέλη που θέλουν να επενδύσουν στην άμυνα.
Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη καθώς και θέματα άμυνας.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της εν εξελίξει Συνόδου για την τεχνητή νοημοσύνη στο Παρίσι. Το κατ’ ιδίαν ραντεβού αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σκιά των παζαριών των Τούρκων µε τους Γάλλους για την πώληση των πυραύλων Meteor.
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νομιμοποιούνται υπόγεια… με θέα
- Πρέβεζα: 51χρονος αστυνομικός πέθανε εν ώρα υπηρεσίας
- Γιορτή σήμερα 16 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων υπερακριβείας με την κόρη του
- Λεπτό προς λεπτό η 98η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ







