
Ρωσία: Ο Πούτιν δηλώνει «πρόθυμος να συνεχίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Δύση»
Ο Ρόμπερτ Φίτσο συναντήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και μετέφερε την προθυμία του να συνεχίσει η χώρα του να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Δύση.
O πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την προθυμία της Μόσχας να συνεχίσει να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Δύση και τη Σλοβακία σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες χθες Κυριακή στη Μόσχα (στη φωτογραφία του Sputnik/Gavriil Grigorov/via Reuters από τη συνάντηση, επάνω, ο Φίτσο, αριστερά, με τον Πούτιν).
«Ο Ζελένσκι είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας»
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Φίτσο έγραψε ότι οι ηγέτες της ΕΕ ενημερώθηκαν την Παρασκευή για την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα.
Ο ίδιος είπε ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος, σύμφωνα με τον σλοβάκο ηγέτη, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Είναι «ντροπή»
Σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε πει ότι «δεν θα παρατείνουμε τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου» πέρα από τους όρους της σύμβασης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «ντροπή» για τις χώρες να ανησυχούν για τις μικρές αυξήσεις στο κόστος των καυσίμων όταν οι Ουκρανοί χάνουν τη ζωή τους αμυνόμενοι ενάντια στην εισβολή της Μόσχας.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε την εξέλιξη τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξει νέο συμβόλαιο, είναι σαφές πλέον» επιρρίπτοντας αποκλειστικά την ευθύνη στην Ουκρανία για τη διακοπή ροής στους καταναλωτές στην Ευρώπη.
- Σοκάρουν τα στοιχεία για τον θάνατο της 30χρονης – Κάμερα κατέγραψε τι συνέβη με τον 45χρονο Ιταλό και την άτυχη γυναίκα
- Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ισραήλ «δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη δουλειά» εναντίον της Χεζμπολάχ
- Μεντιλίμπαρ: «Να είμαστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και επιθετικοί»
- Τέμπη: Νεκρός ελεγκτής της ΕΑΔ – Κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος στη «Σύμβαση 717» του ΟΣΕ
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ δεν έχει αποφασίσει για «άξονα» και αριστερό «φτερό»
- Βερολίνο: Ακτιβίστρια κόλλησε το σώμα της σε βιτρίνα μουσείου




