Ειρήνη Μουρτζούκου: «Eίχα καταθέσει από την πρώτη στιγμή πώς έγιναν τα πράγματα»
Για την τραγωδία σε Αμαλιάδα και Πάτρα με τα πέντε νεκρά παιδιά μίλησε η Ειρήνη Μουρτζούκου.
Στο επίκεντρο της έρευνας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται το τελευταίο παιδί που πέθανε στην Αμαλιάδα, ο μόλις δεκαπέντε μηνών Παναγιωτάκης, αλλά και τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, τα οποία θα καθορίσουν την πορεία της υπόθεσης και την τύχη της Ειρήνης Μουρτζούκου.
Τόσο η Πόπη, μητέρα του μικρού Παναγιώτη που «έφυγε» από την ζωή τον περασμένο Αύγουστο, όσο και η Ειρήνη Μουρτζούκου για τις συνθήκες θανάτου του μικρού παιδιού έχουν δώσει ανά διαστήματα διαφορετικές περιγραφές, με την ίδια την Ειρήνη να σημειώνει μιλώντας με την Αγγελική Νικολούλη:
«Eίχα καταθέσει από την πρώτη στιγμή και είχα πει ακριβώς πώς έγιναν τα πράγματα. Ήταν ένα παιδί λες και ήταν ημιλιπόθυμο, δεν μπορώ να γυρίζω να πω εγώ ότι ήταν πεθαμένο».
Ερωτηθείσα η κα Μουρτζούκου από την Αγγελική Νικολούλη αν υπάρχει περίπτωση κάποιο πρόσωπο να την πλησίασε και να της είπε ότι η υπόθεσή πρόκειται να πει στο Αρχείο και έτσι προς τον παρόν να κλείσει ο φάκελος είπε ότι δεν επιθυμεί να δώσει απάντηση στο συγκεκριμένο.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει στο Ανθρωποκτονιών
Παρότι έχουν κληθεί να καταθέσουν αρκετοί μάρτυρες για την υπόθεση στην Αμαλιάδα, από τότε που ανέλαβε την υπόθεση το Ανθρωποκτονιών, η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας και στους πέντε θανάτους βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου, δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει, με την υπόθεση να βρίσκεται πλέον σε τέλμα.
Η Ειρήνη δηλώνει πως περιμένει την ώρα της κατάθεσης και ότι δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή της για να μιλήσει. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται το τελευταίο παιδί που πέθανε στην Αμαλιάδα, ο μόλις δεκαπέντε μηνών Παναγιωτάκης, αλλά και τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, τα οποία θα καθορίσουν την πορεία της υπόθεσης.
Αν οι εκθέσεις των δύο παθολογοανατόμων συμφωνούν, αυτό θα επιτρέψει να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία. Σε περίπτωση διαφωνίας, θα παρέμβει η ειδική επιτροπή επιστημόνων που έχει συσταθεί.
- Ματσάδο και Τραμπ δεν είναι οι πρώτοι – Νομπελίστες ειρήνης που στήριξαν πολεμικούς εφιάλτες
- Γαλλία: Φορτηγάκι πέφτει πάνω σε παιδιά στη Μασαλία – 11 τραυματίες, 8χρονος σοβαρά
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής




