Τι είναι ο «καιρός του Π» που έρχεται από Παρασκευή
Ο καιρός αλλάζει
Αλλάζει προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που αποκαλεί «καιρό του “Π”».
Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονικά επίπεδα, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.
Θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που ο κ. Κολυδάς αποκαλεί «καιρό του “Π”»
🎯Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
✅ Οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή θα συνεχιστούν ΣΚ και Δευτέρα και θα επηρεάσουν κυρίως τα Δυτικά τα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο- ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ «Π» ( Αθροιστικός εβδομαδιαίος υετός)
✅ Η θερμοκρασία θα ανέβει… pic.twitter.com/Lahm6mbQ30— Theodoros Kolydas (@KolydasT) October 1, 2024
Τι είναι ο καιρός του Π
Τι σημαίνει όμως ο όρος καιρός του Π; Όταν η κακοκαιρία επηρεάζει τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σχηματίζεται νοητά το γράμμα Π, αφήνοντας στην ουσία ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα, εξηγεί η ΕΡΤ.
Σήμερα πάντως σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά τόπους, κυρίως στα νότια. Τη νύχτας και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23-25, στη Θεσσαλία από 8 έως 26-28, στην Ήπειρο από 6 έως 26-27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 26-28 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου.
Στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις 3-5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά στα βόρεια τμήματα θα παρουσιάσουν προοδευτική μικρή ενίσχυση.
- Αναστάτωση στο Μανχάταν: Μεγάλη φωτιά σε ουρανοξύστη πριν την μεγάλη παρέλαση του Αγίου Πατρικίου
- Πότε ένα τσίμπημα μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο – Τι είναι το αλλεργικό σοκ και τι πρέπει να προσέξετε
- Μακρόν: Η Γαλλία υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα πάρει ποτέ μέρος σε επιχειρήσεις για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Επανεκκινούν τα δρομολόγια τρένων στον Έβρο – Η ανακοίνωση της Hellenic Train
- Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρός ο 53χρονος εργάτης που καταπλακώθηκε από χώματα – Βίντεο ντοκουμέντο
- Η Μπεσίκτας σε συζητήσεις με το NBA Europe
