Απόστολος Λύτρας: Την παραπομπή του σε δίκη για πλημμέλημα ζητά ο εισαγγελέας
Στα «μαλακά» ρίχνει ο εισαγγελέας τον Απόστολο Λύτρα, ζητώντας να δικαστεί για πλημμέλημα και να αποφυλακιστεί.
Την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα για κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου ζητά ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση της καταγγελλόμενης κακοποίησης της συζύγου του ποινικολόγου Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι ο προσωρινά κρατούμενος δικηγόρος πρέπει να παραπεμφθεί όχι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως του απαγγέλθηκε μετά τη σύλληψή του, αλλά κατά μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ήτοι απλής σωματικής βλάβης».
Την τελική απόφαση θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο
Αναλόγως με την πρότασή του, ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα καθώς και της υποχρεωτικής συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Επίσης, ζητά να του επιβληθεί και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Την τελική απόφαση για την ποινική μεταχείριση του δικηγόρου θα λάβει το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.
Από τον Κορυδαλλό στις φυλακές Κορίνθου ο Λύτρας
Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές προχώρησαν στην αλλαγή του σωφρονιστικού καταστήματος όπου κρατείται ο Απόστολος Λύτρας.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το Live News, ο ποινικολόγος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού κι εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε αυτές της Κορίνθου.
Όπως αναφέρθηκε, αυτό μπορεί να συμβεί για δύο λόγους: Είτε γιατί έχει προκύψει κάποιο ζήτημα με τους συγκρατούμενούς του είτε για λόγους πληρότητας του σωφρονιστικού καταστήματος.
Πάντως, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ο λόγος της μεταγωγής του ποινικολόγου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος από τις 20 Ιουνίου για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό
- Γαλλία: Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η έκβαση των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Δεν θα συμμετέχει η Γερμανία σε επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ, ξεκαθαρίζει ο Βάντεφουλ

