Λειψυδρία στα Καλάβρυτα: Γεμίζουν τα παγούρια τους από πηγή – «Δεν έχουμε νερό»
Τεράστια προβλήματα από τη λειψυδρία στα Καλάβρυτα.
Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκαλεί η λειψυδρία σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στα ορεινά χωριά των Καλαβρύτων όπου φέτος χιόνισε ελάχιστα ενώ δεν έβρεξε σχεδόν καθόλου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χωριό Γκέρμπεσι, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μέτρων, στα Καλάβρυτα όπου το νερό, λόγω της λειψυδρίας, εξαντλείται και οι κάτοικοι γεμίζουν τα παγούρια τους από μία και μόνη πηγή.
«Εδώ δεν έχουμε νερό. Δεν υπάρχει νερό ούτε για να ποτίσουμε, ούτε για να πλύνουμε, ούτε να σβήσουμε το διπλανό βουνό» ανέφερε κάτοικος στον ΣΚΑΪ σχετικά με την κατάσταση, που επικρατεί στην περιοχή.
Τι αναφέρουν κάτοικοι στα Καλάβρυτα
«Μία βρύση βγάζει πόσιμο νερό και είναι σχετικά λίγη η ποσότητα. Η μοναδική γεώτρηση στο χωριό δεν βγάζει νερό και έτσι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα» σημειώνει άλλος κάτοικος.
«Δεν έχει βρέξει, ούτε χιονίσει. Φέρνουν το νερό με βυτία και υδροφόρα, αλλά δεν έφτανε ούτε για μπάνιο» τονίζουν άλλοι κάτοικοι για την κατάσταση με τη λειψυδρία στα Καλάβρυτα.
«Στο σπίτι δεν χαλάμε νερό. Δεν πλένουμε τίποτα, δεν ποτίζουμε, το χρησιμοποιούμε μόνο για να κάνουμε μπάνιο και να πλύνουμε τα ρούχα μας» συμπλήρωσε άλλος άνθρωπος, που μένει στην περιοχή.
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της

