Πιρόλα ο πέμπτος – Οι Ιταλοί που έχουν φορέσει τα ερυθρόλευκα
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λορέντσο Πιρόλα με τον νεαρό αμυντικό να γίνεται ο πέμπτος Ιταλός ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα των Ερυθρόλευκων.
Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι ο Λορέντσο Πιρόλα. Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 22χρονου κεντρικού αμυντικού που αγωνιζόταν στη Σαλερνιτάνα με τον παίκτη να αναχωρεί άμεσα για την Ολλανδία για να ενσωματωθεί στο σύνολο των Κυπελλούχων Ευρώπης.
Πρόκειται μόλις για τον πέμπτο Ιταλό που θα φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών τον 21ο αιώνα. Πάμε να θυμηθούμε τους προηγούμενους τέσσερις.
Λουίτζι Τσενάμο
Ο Ελληνοϊταλός τερματοφύλακας ήταν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού την περίοδο 1997-2001, ωστόσο δεν κατάφερε να γράψει κάποια επίσημη συμμετοχή με τους Ερυθρόλευκους. Τη σεζόν 1999-2000 αγωνίστηκε στο Αιγάλεω ως δανεικός, ενώ το 2001 μετακινήθηκε ως ελεύθερος στην Μπέρνλεϊ.
Έντσο Μαρέσκα
Ο τωρινός προπονητής της Τσέλσι εξαργύρωσε την άνοδο με τη Λέστερ στην Premier League. Σαν ποδοσφαιριστής είχε μια σπουδαία καριέρα και αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζίν 2009-2010. Με τους Πειραιώτες μέτρησε οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ σε 39 συμμετοχές.
Λεάντρο Γκρέκο
Το 2012 αποκτήθηκε από τη Ρόμα ο 26χρονος τότε Λεάντρο Γκρέκο, χωρίς να προσφέρει πολλά πράγματα μετρώντας ένα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 38 αγώνες.
Νίκολα Λεάλι
Τελευταίος στη λίστα πριν από τον Πιρόλα ήταν ο γκολκίπερ Νικολά Λεάλι. Ο νυν τερματοφύλακας της Τζένοα αποκτήθηκε δανεικός από τη Γιοβέντους το καλοκαίρι του 2016 από τον Ολυμπιακό. Παρέμεινε για μία σεζόν στους Πειραιώτες καθώς ήταν αρκετά ασταθής και επέστρεψε στη «Μεγάλη Κυρία» τον Ιούνιο του 2017.
- Διαβεβαίωση Στάρμερ στον Χριστοδουλίδη: Οι βάσεις στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές ενέργειες
- Η στεγαστική κρίση στην Ελλάδα: Όταν το θεμελιώδες δικαίωμα μετατρέπεται σε επενδυτικό προϊόν
- Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός 76-98: Τεράστιο «διπλό» για την παραμονή τους οι νησιώτες (vid)
- Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου – Στο «κόκκινο» 74 κατοικίες
- Ιταλία: Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- «Η φήμη είναι ακόρεστο τέρας» – Ο Ντέιβ Γκρολ για τους Foo Fighters, την απιστία και το εξώγαμο παιδί
