Ραντεβού με την ιστορία το Περιστέρι απέναντι στην Τενερίφη
Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη έχει ραντεβού με την ιστορία, καθώς αντιμετωπίζει την δύο φορές κάτοχο του Basketball Champions League, Τενερίφη.
Το Περιστέρι στη δεύτερη σεζόν του Βασίλη Σπανούλη στην τεχνική ηγεσία, βρίσκεται ήδη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν (2023-24) στο Basketball Champions League και στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (26-28/4).
Εκεί θα διεκδικήσει να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα, μετά την ΑΕΚ (2018) που κατακτά το τρόπαιο, στη σύντομη ιστορία της διοργάνωσης, που μετρά 7 χρόνια ζωής.
Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων της Αττικής διεκδικεί το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο και έχει ραντεβού με την ιστορία, προκειμένου να γράψει μια άλλη μία «χρυσή» σελίδα.
Tην Παρασκευή, (26/4), στις 19:00, το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ, ενώ στις 22:00 ακολουθεί ο ισπανικός «εμφύλιος» ανάμεσα στη Μούρθια και τη Μάλαγα.
Στους επτά τελικούς που έχουν διεξαχθεί από το 2017, τον τίτλο έχει κατακτήσει τις τέσσερις φορές ισπανική ομάδα (2 τίτλους η Τενερίφη το 2017 και το 2002, 2 η Μπούργκος το 2020 και το 2021), μία ελληνική (η ΑΕΚ το 2018) και μία ιταλική (η Βίρτους Μπολόνια το 2019) και μία γερμανική (η Τέλεκομ Βόννης το 2023).
Το Περιστέρι, απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου Τέλεκομ Βόννης στην προημιτελική φάση. Ο γερμανικός σύλλογος επικράτησε με 89-78 στο πρώτο μεταξύ τους ματς, στη Γερμανία, στις 3 Απριλίου.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη απάντησε με μία επιβλητική νίκη, με 90-62, εντός έδρας στις 10 Απριλίου, και μετά το 1-1, η σειρά πήγε σε τρίτο αγώνα, για να πάρει το «διπλό» επί γερμανικού εδάφους, με 77-89, το Περιστέρι και να κλείσει «εισιτήριο» για το Βελιγράδι.
To φάιναλ φορ του BCL θα διεξαχθεί σε γυάλινο δάπεδο. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μέχρι τώρα.
Οι δυνατότητες του Glass Floor είναι πλέον γνωστές και η εμπειρία των φιλάθλων, αλλά και των παικτών, μεταφέρεται σε ένα άλλο επίπεδο, όπου η ψυχαγωγία, το θέαμα, η απόλαυση εκτινάσσονται.
Το πρόγραμμα του φάιναλ φορ του Basketball Champions League (2023-24) έχει ως εξής:
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE
ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ (26-28/4/2024) – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (BEOGRAD ARENA)
Παρασκευή, 26 Απριλίου
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Τενερίφη (Ισπανία)-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 19:00
Μούρθια (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία) 22:00
Κυριακή, 28 Απριλίου
«Μικρός» Τελικός 18:00
ΤΕΛΙΚΟΣ 21:00
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 14 προσαγωγές
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- Υποψήφιο γκολ της αγωνιστικής αυτό του Ντεσπότοφ κόντρα στη Λουντογκόρετς (vid)
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές


