Κατάρ: Επανεξετάζει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ
Πρόσφατα, η χώρα του Κόλπου αντέδρασε με οργή σε δήλωση του Αμερικανού Δημοκρατικού βουλευτή Στένι Χόγιερ, ο οποίος του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στην ισλαμιστική οργάνωση
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας του Κόλπου, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στις συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
«Είμαστε στη διαδικασία της συνολικής επανεξέτασης του ρόλου μας, επειδή κάποιοι πολιτικοί κάνουν κατάχρηση αυτού του ρόλου για να προωθήσουν τους δικούς τους στόχους», είπε ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.
Το Κατάρ έχει συχνά εκφράσει αισιοδοξία για τις προοπτικές μιας συμφωνία
Η χώρα του θα λάβει «εν ευθέτω χρόνο μια απόφαση» για το αν θα συνεχίσει ή όχι να εμπλέκεται στις συνομιλίες, πρόσθεσε.
Σε «λεπτή φάση» οι συνομιλίες
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε «λεπτή φάση».
«Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να αντιμετωπίσουμε αυτό το εμπόδιο», πρόσθεσε ο Αλ Θάνι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σημειώνεται ότι το Κατάρ έχει συχνά εκφράσει αισιοδοξία για τις προοπτικές μιας συμφωνίας, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εδώ και μήνες μετά την κατάρρευση της πρώτης προσωρινής παύσης των μαχών και την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων τον περασμένο Νοέμβριο.
Πρόσφατα, η χώρα του Κόλπου αντέδρασε με οργή σε μια δήλωση του Αμερικανού Δημοκρατικού βουλευτή Στένι Χόγιερ, ο οποίος του ζήτησε να ασκήσει πιέσεις στη Χαμάς.
Ο Χόγιερ είπε ότι το Κατάρ θα έπρεπε να επισημάνει στη Χαμάς ότι θα υπάρξουν «επιπτώσεις» εάν η παλαιστινιακή οργάνωση μπλοκάρει την «πρόοδο» για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.
Το Κατάρ χαρακτήρισε «μη εποικοδομητική» τη στάση του Αμερικανού πολιτικού.
- Μπλόκα: Σοβαρές αιχμές για τους αποσχισθέντες αγρότες – Στο τραπέζι blackout σε κεντρικά οδικά σημεία
- Ιράν: Το κύμα αμφισβήτησης ενισχύεται, αλλά το καθεστώς θα αντέξει, λένε αναλυτές
- Σύρος: Στήριξη σε 100 παιδιά και τις οικογένειές τους
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν





