YouTube: Aσύλληπτα νούμερα – Σχεδόν… 400 δισ. δολάρια αξίζει η πλατφόρμα
Μια απόδοση που πραγματικά «ζαλίζει», ακόμη και για τα μεγέθη της Wall Street
Ένα… «χρυσό» deal τελικά αποδεικνύεται η κίνηση της Google το 2006 να αγοράσει το YouTube, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, αφού σύμφωνα με τους αναλυτές της Wall Street, η πλατφόρμα πλέον αξίζει σχεδόν… 400 δισ. δολάρια.
Μια απόδοση που πραγματικά «ζαλίζει», ακόμη και για τα μεγέθη της Wall Street, ενώ και η σημασία του YouTube, σε πλείστα επίπεδα της καθημερινότητας του καταναλωτή, είναι τεράστια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η πλατφόρμα το 2023 απέφερε λειτουργικά κέρδη 5,5 δισ. δολαρίων με έσοδα 45 δισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Nathanson της Moffett Nathanson, η μελλοντική ανάπτυξή του θα στηριχθεί από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το YouTube TV, καθώς η ανάπτυξη των διαφημίσεών του επιβραδύνεται. Άλλωστε και ο ανταγωνισμός από τις Meta, Snap και TikTok είναι μεγάλος.
Αλλά όχι και τόσο ώστε να μειωθεί η πραγματική αξία του YouTube, για την οποία ο Nathanson έκανε κάποιες συγκρίσεις για να καταλάβουν οι επενδυτές το μέγεθος της. Για παράδειγμα ανέφερε ότι είναι ένας συνδυασμός των αξιών του Netflix (261 δισ. δολάρια), της Paramount (8 δισ. δολάρια), της Warner Bros Discovery (21 δισ. δολάρια) και της Fox (14 δισ. δολάρια). Αλλά και πάλι, όλες αυτές αξίζουν περίπου 300 δισ. δολάρια.
Ή, εναλλακτικά, θα μπορούσε κανείς να συνδυάσει την Comcast (172 δισ. δολάρια) και τη Disney (224 δισ. δολάρια), για να καταλήξει σε μια εταιρεία 396 δισ. δολαρίων.
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον






