
Συναγερμός σε ΕΥΠ και Λιμενικό – Εντόπισαν σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια χάπια πρεγκαμπαλίνης
Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκάφος παραμένει δεσμευμένο μαζί με το φορτίο του στο λιμάνι του Λαυρίου.
Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά το εντοπισμό αλιευτικού σκάφους που έφερε στα αμπάρια του περίπου τέσσερα εκατομμύρια χάπια με τη δραστική-φαρμακευτική ουσία πρεγκαμπαλίνη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Λιμενικό Σώμα, «Στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, παρουσία στελεχών του Τελωνείου Λαυρίου, εντόπισαν σε ιδιωτικό σκάφος πεντακόσια κιβώτια βάρους 3.147,500kg., που περιείχαν συνολικά τρία εκατομμύρια επτακόσιες πενήντα (3.750.000) κάψουλες-χάπια με δραστική-φαρμακευτική ουσία “BREGABALIN NERVIGESIC”».
Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες της 21ης Μαρτίου 2024 ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που προήλθαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π), για την δράση κυκλωμάτων Αιγυπτίων οι οποίοι δρουν και δραστηριοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου προέβησαν στην αναζήτηση και στον εντοπισμό του σκάφους.
Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκάφος παραμένει δεσμευμένο μαζί με το φορτίο του στο λιμάνι του Λαυρίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
Τι είναι η πρεγκαμπαλίνη
Η πρεγκαμπαλίνη, που διατίθεται στο εμπόριο με την επωνυμία Lyrica μεταξύ άλλων, είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών και της γενικευμένης διαταραχής άγχους,
Χρησιμοποιείται στην επιληψία είναι ως πρόσθετη θεραπεία για εστιακές επιληπτικές κρίσεις. Όταν χρησιμοποιείται πριν από τη χειρουργική επέμβαση, μειώνει τον πόνο, αλλά οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστολή και οπτικές διαταραχές.
- Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ μπήκαν σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς καμία στρατηγική είπε ο Μερτς
- Από καλοκαίρι σε καλοκαίρι νέα δεδομένα για τον Γκονζάλο Γκαρσία στη Ρεάλ
- Παγκράτι: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην 23χρονη για μια θέση πάρκινγκ – Κρυβόταν για να περάσει το αυτόφωρο
- «Όσοι αποκαλούν τον Τραμπ ψευδώς φασίστα τροφοδοτούν αυτού του είδους τη βία» λέει η Λίβιτ
- Ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη του Μούγιου – Το πουλόβερ «ξηλώνεται» σε όλα τα επίπεδα
- Ποια παράβαση «μετράει» ανά τρίωρο; Ποιοι οδηγοί κινδυνεύουν

