
«Έχει τεθεί σε αργία» – Η απάντηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για εμπλοκή ιερέα σε εγκληματική οργάνωση
Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι ήδη εναντίον του ιερέα ξεκίνησε η ανακριτική και δικαστική διαδικασία
Ένας ιερέας και ο στενός του συνεργάτης, πρώην ιερώμενος, κατηγορούνται ότι απέσπασαν δωρεές άνω του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από τους πιστούς. Η απάτη αποκαλύφθηκε από τις αστυνομικές αρχές, μετά από έρευνα που προκάλεσαν καταγγελίες έξι φερόμενων θυμάτων. Στην υπόθεση εμπλέκονται ο 68χρονος ιερώμενος, ο 61χρονος συνεργάτης τους και δύο ακόμη συνεργοί, ένας 51 ετών και ένας 34 ετών.
Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αρχές, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι ήδη εναντίον του ιερέα ξεκίνησε η ανακριτική και δικαστική διαδικασία, καθώς και ότι ο Κληρικός απομακρύνθηκε από τον Ναό που υπηρετούσε και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης
Σε έγγραφο που εξέδωσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι:
«Με αφορμή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα που ακολούθησαν εμπλέκεται και Κληρικός.
Από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με εντολή του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Φιλοθέου, έχει αρχίσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους εναντίον του εν θέματι Κληρικού, η προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους του Κράτους (ν. 5383/1932 (ΦΕΚ Α’ 110): «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας») ανακριτική και δικαστική διαδικασία.
Βάσει της ανωτέρω διαδικασίας ο Κληρικός έχει απομακρυνθεί από τον Ιερό Ναό στον οποίον υπηρετούσε, έχει αποστερηθεί της ιδιότητος του εξομολόγου και έχει τεθεί σε αργία από κάθε είδους ιεροπραξία».
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Επιστρέφει στις 13 Μαΐου με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο
- Σαλαμίνα: ΕΔΕ για τον αστυνομικό που παρέσυρε 12χρονη με περιπολικό
- Φουρνιέ: «Έχουμε φτάσει πολλές φορές στην πηγή, ήρθε η στιγμή να πιούμε νερό»



