Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνναβη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης - Πάνω από 800.000 ευρώ τα κέρδη τους

Κάνναβη: Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Πάνω από 800.000 ευρώ τα κέρδη τους

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν επτά άτομα και κατασχέθηκαν 108 κιλά κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας καλλιεργούσαν, επεξεργάζονταν και διακινούσαν υδροπονική κάνναβη (skunk).

Συγκεκριμένα, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εσωτερικού χώρου (υδροπονική μέθοδος), καθώς και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), κατεργασμένης κάνναβης, παραγωγών κάνναβης και δισκίων ecstasy στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης υπολογίζεται σε περισσότερα από 800.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν 108 κιλά ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, πλήρους εργαστηρίου επεξεργασίας κάνναβης για την παραγωγή ελαίου, όπλων, φυσιγγίων, καθώς και 313.935 ευρώ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης, υπολογίζεται σε περισσότερα από 800.000 ευρώ.

Πώς τους εντόπισαν

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης από 8 έως 9 Δεκεμβρίου 2023 σε περιοχές της Αττικής με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου.

Συνελήφθησαν επτά άτομα, από τα οποία τα πέντε μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι κατηγορούνται για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Διέθεταν επαγγελματική υποδομή για επεξεργασία ναρκωτικών σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής, ώστε ο εντοπισμός τους να καθίσταται δυσχερής

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling), προέκυψε η δομή της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Αττικής διέθεταν επαγγελματική υποδομή εντός οικίας με πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο – φυτώριο δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και άλλους χώρους με σκοπό την επεξεργασία και αποθήκευση ναρκωτικών, ώστε να καθίσταται δυσχερής η πιστοποίηση της δράσης τους από τις διωκτικές αρχές.

Οι ρόλοι

Ο 31χρονος είχε αναλάβει τη διεύθυνση και τη λειτουργία της οργάνωσης και ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, για την ανεύρεση και στρατολόγηση των μελών, καθώς και την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Επιπλέον, αναλάμβανε τον συντονισμό της προμήθειας, παραγωγής, εισαγωγής, μεταφοράς και περαιτέρω διακίνησης των ναρκωτικών.

Ο 37χρονος είχε γνώσεις γεωπονίας και ήταν επιφορτισμένος με τον σχεδιασμό, την καλλιέργεια και την εποπτεία συνολικά της υδροπονικής φυτείας.

Ο 33χρονος και 34χρονος διέμεναν σε μονοκατοικία που διατηρούσε η οργάνωση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και είχαν διπλό ρόλο, του εργάτη – καλλιεργητή καθώς και φύλακα του χώρου.

Η 57χρονη, είχε αναλάβει την αποθήκευση και διαχείριση των χρηματικών ποσών που προέρχονταν από την παράνομη δράση της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (καβάτζες) και λοιπούς χώρους σε Πόρτο Ράφτη, Καπανδρίτι, Νίκαια, Αχαρνές και Πειραιά.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη και κατεργρασμένη κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 98 κιλών, 313.935 ευρώ, αυτόματο πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο και τρία πιστόλια, γεμιστήρες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο ζυγαριές ακριβείας, 2.752 δισκία ECSTASY, 125 δενδρύλλια κάνναβης, δελτία αποστολής και πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους δράσης της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίζεται σε συνεργασία με συναρμόδιες διωκτικές Αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024