Στην κυβέρνηση σέβονται τις αποφάσεις των αγροτών αλλά ξορκίζουν τα μπλόκα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αν και σέβεται, όπως είπε, τις αποφάσεις των αγροτών, θεωρεί ότι «η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον»
Ελπίδα να μην φτάσουν οι αγρότες σε νέα μπλόκα ή αποφασίσουν κάθοδο στην Αθήνα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Ερωτώμενος από αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει νέα μπλόκα, ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε ότι αναμένουν με «σεβασμό» τις αποφάσεις των αγροτών. «Δεν θα εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές όμως ότι η ελεύθερη διέλευση των πολιτών είναι απόλυτο καθήκον. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια τον ΦΠΑ»
Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε σε τρεις επισημάνσεις.
Όπως είπε αρχικά «έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος με ουσία και επιχειρήματα». Δεύτερον, «τους κατέθεσε μια πρόταση συνολική που δεν έχει την λογική του μαξιμαλισμού και του να πάρουμε λεφτά, αλλά είναι η πιο ουσιαστική και δίκαιή πρόταση για το ρεύμα» και τρίτον «έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Κατάλαβαν ότι σε επίπεδα φορολόγησης η κυβέρνηση πήγε στα κατώτερα δυνατά επιτρεπόμενα όρια τον ΦΠΑ, 6% σε λιπάσματα, ζωοτροφές, 13% από 23% στα μηχανήματα. Δεν επιτρέπεται να πάμε κάτω από αυτό» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.
Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης όσον αφορά το επίδομα Πάσχα ξεκαθάρισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».
- Πρεμιέρα στο Indian Wells για τη Σάκκαρη
- Κύπρος: Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν τους καταναλωτές στα ράφια
- Από τον «Ειρηνοποιό» στην «Επιχείρηση Επική Οργή»: Ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πόλεμο
- «Ο νεότερος εαυτός μου υπήρξε κάθαρμα» – Ο «Αυθαίρετος» Χρήστος Βαλαβανίδης μέσα από τα δικά του λόγια
- Τα SOS για τα τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)



