«The Best»: Ποιους ψήφισαν Πογέτ και Μπακασέτας
Τι ψήφισαν ο προπονητής της Εθνικής και ο αρχηγός της γαλανόλευκης.
Προκαλώντας μεγάλη συζήτηση, ακόμη και αντιδράσεις για την ανάδειξη του Λιονέλ Μέσι ως κορυφαίου παίκτη για το 2023 στα βραβεία της FIFA «The Best», ο οποίος επικράτησε του Έρλινγκ Χάαλαντ που πέτυχε 52 γκολ σε ισάριθμους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και πανηγύρισε με τη Μάντσεστερ Σίτι ένα ιστορικό «τρεμπλ» (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League), έγιναν χθες αργά βράδυ στο Λονδίνο οι απονομές των ετήσιων βραβείων της FIFA, στη σχετική εκδήλωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.
Στις ψηφοφορίες συμμετείχαν προπονητές και αρχηγοί των εθνικών ομάδων σε άνδρες και γυναίκες.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, και ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Τάσος Μπακασέτας, με τις επιλογές τους ήταν απόλυτα σύμφωνοι με την τελική κατάταξη στην κατηγορία του «κορυφαίου παίκτη»: Μέσι-Χάαλαντ-Εμπαπέ.
Ο προπονητής της εθνικής γυναικών, Αλέξανδρος Κατικαρίδης, επέλεξε -κατά σειρά- Αϊτάνα Μπονμάτι, Σαμ Κερ και Σάλμα Παραγουέλο, ενώ η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Ελένη Κακαμπούκη, ψήφισε την Αϊτάνα Μπονμάτι, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση μπροστά από τις Λίντα Καϊσέδο και Τζένι Ερμόσο, επιλέγοντας για τη 2η και την 3η θέση τις Σαμ Κερ και Μάπι Λεόν, αντίστοιχα.
Στους τερματοφύλακες ο Γκουστάβο Πογέτ και ο Τάσος Μπακασέτας ψήφισαν -κατά σειρά- Τιμπό Κουρτουά, Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν και Έντερσον (σ.σ: Έντερσον, Κουρτουά και Μπονού η τελικη κατάταξη).
Παρόμοιες ήταν οι επιλογές Κατοκαρίδη και Κακαμπούκη στις γυναίκες τερματοφύλακες (Ζετσίρα Μούσοβιτς, Μέρι Ερπς και Σάντρο Πάνιος), μία κατηγορία όπου επικράτησε η Μέρι Ερπς αφήνοντας πίσω της τις Καταλίνα Κολ και ΜακΚένζι Άρνολντ.
Γκουαρντιόλα από Πογέτ και Μπακασέτα
Για τους κορυφαίους προπονητές, ο Γκουστάβο Πογέτ επέλεξε -κατά σειρά- Πεπ Γκουαρντιάλα, Λουτσιάνο Σπαλέτι και Άγγελο Ποστέκογλου, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας ψήφισε Πεπ Γκουαρντιόλα, Σιμόνε Ιντζάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι, με την τελική τριάδα των νικητών να συνθέτουν οι Πεπ Γκουαρντιόλα, Λουτσιάνο Σπαλέτι και Σιμόνε Ιντζάγκι.
Οι ψήφοι για τους προπονητές στις ομάδες γυναικών ήταν Πέτερ Γκέρχαρντσον, Τζόναθαν Γκιράλντεζ και Τόνι Γκούσταβσον για τον Αλέξανδρο Κατικαρίδη και Σαρίνα Βίγκμαν, Πέτερ Γκέρχαρτσον και Τόνι Γκούσταβσον για την Ελένη Κακαμπούκη, με την τριάδα των νικητών να συγκροτούν οι Σαρίνα Βίγκμαν, Έμα Χέιζ και Γιόναταν Χιράλντεθ.
- Δουδωνής για Καρυστιανού: Το ζήτημα των αμβλώσεων έχει ευτυχώς λήξει το 1986 – Μόνο η ακροδεξιά και ο Πλεύρης εκφράζουν τέτοιες απόψεις
- Καρυστιανού: Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις σε όσα είπε για τις αμβλώσεις – «Θέτει σε αμφισβήτηση θεμελιώδες δικαίωμα»
- Ζέλσον ενόψει Λεβερκούζεν: «Τελικός για εμάς το παιχνίδι – Να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας»
- «Η μέρα που παντρεύτηκα τον Σαλμάν Ρούσντι και πέθανε η καλύτερή μου φίλη» – Η τραγωδία της Ρέιτσελ Ελίζα Γκρίφιθς
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€


