Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφαίοι διαιτητές στη Λίγκα; Ας αφήσουμε τη συζήτηση…

Κορυφαίοι διαιτητές στη Λίγκα; Ας αφήσουμε τη συζήτηση…

Οι επιλογές δεν βγαίνουν. Γιατί είναι εξ’ αρχής κατώτερες των περιστάσεων και των προσδοκιών. Δεν είναι πως δεν κάνουν τη διαφορά οι ξένοι. Απλά, φέρνουν ξένους για να μην κάνουν τη διαφορά!

Tα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα γήπεδα της Επικράτειας και με αφορμή την απόδοση στο χορτάρι των διαιτητών, είναι πασίγνωστα.

Η μία ματιά της υπόθεσης είναι να πεις «παντού υπάρχουν ζητήματα με τη διαιτησία» και η άλλη, να παραδεχθείς πως κάτι στραβό υπάρχει στο δικό μας ποδοσφαιρικό βασίλειο. Είτε με Μπένετ είναι με Φρόιντφελντ, τα σοβαρά λάθη συνεχίζονται, οι διαιτητές απαξιώνουν οι ίδιοι τον ρόλο τους και οι ξένοι που έρχονται είναι συχνά δεύτερης ή και τρίτης διαλογής.

Όταν, όμως, αποφασίστηκε να στηρίξουν ρέφερι από το εξωτερικό τη Σούπερ Λίγκα, αναμέναμε ονόματα στα γήπεδα και πρώτης γραμμής σφυρίχτρες.

‘Η μήπως όχι; Για να επιβεβαιωθεί, με βάση την αλληλουχία γεγονότων, πως καθόλου άδικο δεν έχει ο Ολυμπιακός όταν ξεσηκώνει το σύμπαν για τη διαιτησία και τις επιλογές που κάνουν οι αρμόδιοι. Αν φυσικά αποφασίζει ο αρχιδιαιτητής και δεν παίρνει «έτοιμο το χαρτί» από τον κ. Μάνταλο, που άλλωστε γνωρίζει «πρόσωπα και γεγονότα».

Στην αρχή της σεζόν είχαμε τον Σοάρες από την Πορτογαλία. Elite ρέφερι και έπαιξε στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μετά, προέκυψε ο Σιμόνε Σόσε από την Ιταλία, όχι Elite, αλλά τον έστειλαν με την ετικέτα «αγαπημένο παιδί των Ιταλών» και εκείνη την εποχή είχε παίξει (και διαφημιστεί) για το ντέρμπι στο Μιλάνο. Εδώ, σφύριξε το ΠΑΟ-ΑΕΚ. Ακολούθως, Αλ Χακίμ στο Ολυμπιακός –Αρης. Σουηδός με καταγωγή από το Ιράν, Α’ της ΟΥΕΦΑ, αλλά όχι τίποτα το φοβερό κι ας τον βλέπουμε συχνά πυκνά στην Ελλάδα. Επιλογή- ευκολάκι. Α’ κατηγορίας ήταν και ο Πορτογάλος που έπαιξε στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, ο Μάρτινς. Από τη Β’ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ έστειλαν τον Μαρέσκα στο κλασικό ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ και όλα είναι γνωστά για τη συνέχεια…

Ηχηρότερο όνομα που είδαμε; Ο Μπριχ από τη Γερμανία.

Στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και ο Γερμανός όντως έκανε …περίπατο, αλλά μετά τραυματίστηκε σοβαρά (ρήξη χιαστού) στην πατρίδα του και μάλλον μένει στα …πιτς για τη συνέχεια. Γερμανός (Σλάγκερ) και στο Ολυμπιακός –ΠΑΟΚ, ο Κορέιρα (Β’ Πορτογαλίας) στο Αρης –Παναθηναϊκός, ξανά Αλ Χακίμ για το ΑΕΚ-Αρης, ο ανεκδιήγητος Μαρέφκα από τη Σλοβακία, ούτε καν διεθνής στις μέρες μας για το Ολυμπιακός –ΑΕΚ, ο Σάντι Πούτρος από τη Δανία για το Αρης –ΠΑΟΚ και πάλι ο Αλ Χακίμ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Για το Κύπελλο, μια από τα άδεια. Ο Βαϊντμπέργκερ (Αυστρία) στη Λεωφόρο και στο πρόσφατο ντέρμπι του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό και ο Χίγκλερ της Β’ Ολλανδίας για την αυριανή ρεβάνς στο Νέο Φάληρο. Οσο για το Αρης-ΑΕΚ;  Ο γνωστός για τα πεπραγμένα του κατά την περυσινή περίοδο, ο Μαυροβούνιος διαιτητής Νταμπάνοβιτς.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο… Οι επιλογές δεν βγαίνουν. Γιατί είναι εξ’ αρχής κατώτερες των περιστάσεων και των προσδοκιών. Δεν είναι πως δεν κάνουν τη διαφορά οι ξένοι. Απλά, φέρνουν ξένους για να μην κάνουν τη διαφορά!

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024