«Ποτέ δεν σκοτώθηκαν τόσοι Ισραηλινοί σε μια επίθεση»
Δύο μέρες από τις χωρίς προηγούμενο επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Για μια ακόμα φορά το τίμημα πληρώνουν οι άμαχοι.
Οι νεκροί από τις επιθέσεις των Παλαιστινίων και τα ισραηλινά αντίποινα ξεπερνούν ήδη τους χίλιους.
Τη νύχτα και σήμερα το πρωί, η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές. Κάτοικος προσφυγικού καταυλισμού στην πόλη της Γάζας, ο οποίος βοηθά στην αναζήτηση επιζώντων σε ένα κατεστραμμένο κτήριο δηλώνει: «Μας βομβάρδισαν χωρίς προειδοποίηση.
Πρέπει να ήταν μαχητικό F-16. Καμία προειδοποίηση, τίποτα. Η καταστροφή είναι τεράστια όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνος σας», λέει σε δημοσιογράφο του Reuters.
Χιλιάδες έφεδροι
Σύμφωνα με τον Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 εφέδρους στο νότιο τμήμα της χώρας.
Στόχος μας, δήλωσε στο Assaciated Press, είναι ο ακρωτηριασμός της Χαμάςέτσι ώστε να μην είναι πλέον σε θέση να απειλεί στρατιωτικά το Ισραήλ, αλλά ούτε και να κυβερνά στη Γάζα: «Πρόκειται μακράν για την χειρότερη μέρα στην ιστορία του Ισραήλ.
Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν σκοτωθεί τόσοι πολλοί Ισραηλινοί σε μια και μοναδική εχθρική στρατιωτική επιχείρηση. Είναι σαν να ερχόμαστε αντιμέτωποι με την 11η Σεπτεμβρίου και το Περλ Χάρμπορ την ίδια στιγμή», τόνισε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.
«Καταδικάζουμε όσους χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως όπλο»

Ισραηλινοί στρατιώτες σε θέσεις μάχης κοντά στη Λωρίδα της Γάζας
Όπως μεταδίδει ο ισραηλινός στρατός τα θύματα από ισραηλινής πλευράς υπολογίζονται μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 700, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.380. Από τα ισραηλινά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας οι νεκροί είναι σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 436, με τους τραυματίες να υπολογίζονται σε περισσότερους από 2.270.
Ο αμερικανός Γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ και μεταφέρει σε ανάρτηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσωπική του εμπειρία: «Εκατοντάδες έχουν σκοτωθεί, χιλιάδες τραυματίστηκαν.
Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν συμβεί στο Ισραήλ εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Εμείς που πιστεύουμε για την ειρήνη, την ελευθερία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των Παλαιστινίων, για τους Ισραηλινούς, για όλη την ανθρωπότητα, οφείλουμε να καταδικάσουμε όσους χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ως όπλο».
Reuters TV, AP TV, X
Στέφανος Γεωργακόπουλος
- Κορωπί: Χειροπέδες σε 48χρονη influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητο
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
- Στο WNBA η Μαριέλλα Φασούλα: Υπέγραψε rookie συμβόλαιο με τις Γκόλντεν Στέιτ Βάλκιρις
- Άγχος με το «καλημέρα»; Δέκα τρόποι που μπορούν να δώσουν τη λύση
- Αρτέμιδα: «Έβαλε πρώτη και έφυγε, δεν σταμάτησε πουθενά» λέει ο 18χρονος που τραυματίστηκε στο τροχαίο
- Μυθική στιγμή: Διαιτητής είχε ξεχάσει τις κάρτες και το κατάλαβε μετά το πρώτο 20λεπτο! (vid)
- Ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών θα ξεκινήσει στις 5μμ, λέει ο Τραμπ – Νέα άνοδος στις τιμές του πετρελαίου
- MAD VMA 2026: Ξεκίνησε η προπώληση για το απόλυτο μουσικό event του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442