Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Αποστολάκης: Δεν υπάρχει ουσιώδης λόγος για επόμενη εκλογική αναμέτρηση
Η απάντηση της Αχτσιόγλου
Το ζήτημα της αποφυγής του επαναληπτικού γύρου μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου επανέφερε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Δεν υπάρχει ουσιώδης λόγος για επόμενη εκλογική αναμέτρηση», είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο Action 24.
«Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη»
«Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη. Δηλαδή υπό μία έννοια αυτό που λέει ο κ. Καραμέρος και κάποιοι άλλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να μην χρειαζόταν να προχωρήσουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία», είπε, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και κόντρες, όταν ο στόχος είναι να προκύψει ένα αποτέλεσμα».
Σε ερώτηση για το αν πρέπει να αποσυρθεί η Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε πως είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτεί η ίδια.
«Το ιδανικό θα ήταν να μην προχωρήσουμε σε β’ γύρο»
Σημειώνεται ότι την ίδια άποψη διατύπωσε δημόσια χθες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος είχε ταχθεί στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου.
«Το μήνυμα των πολιτών είναι καθαρό: Το ιδανικό θα ήταν να μην προχωρήσουμε σε δεύτερο γύρο ώστε να μην τραυματιστεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κ. Καραμέρος, προσθέτοντας πώς «ό,τι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 11 χρόνια το έκανε η κοινωνία μέσα σε μία Κυριακή». Ζήτησε δε, «να υπάρξει συνεννόηση των δύο για την προεδρία του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής ομάδας».
Αχτσιόγλου: Δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά…
Η Έφη Αχτσιόγλου, πάντως, δεν φαίνεται διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη μάχη της δεύτερης Κυριακής, παρόλο που αναγνωρίζει ότι οι πιθανότητες «δεν είναι υπέρ μου».
«Προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη»
Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, για το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον κ. Κασσελάκη για σύμπραξη ώστε να μην γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών, η κ. Αχτσιόγλου ήταν ξεκάθαρη:
«Υπάρχει σαφής διαδικασία για το πως προχωράμε: Αυτή των δύο γύρων των εκλογών. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι μια ανοιχτή μάχη. Ρεαλίστρια είμαι, προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη. Πρέπει να είναι όσο πιο μαζική διαδικασία γίνεται, καλώ όλους να ψηφίσουν».
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442