Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Κασσελάκη - Αχτσιόγλου για debate

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για debate

Με λόγια του Νίκου Παππά, απάντησε η Έφη Αχτσιόγλου στο «όχι» Κασσελάκη για το debate.

Ραγδαίες είναι οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σαφέστατη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη (με ποσοστό 44,91%) στην ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής, για την εκλογή προέδρου, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την οποία η Έφη Αχτσιόγλου, απέσπασε το 36,18% .

Μεταξύ των δύο διεκδικητών, έχει ξεσπάσει κόντρα για το αν θα γίνει ή όχι debate, με την Αχτσιόγλου να το ζητά, τον Κασσελάκη να το αρνείται και την πρώτη να σηκώνει το γάντι και να απαντά στον συνυποψήφιό της χρησιμοποιώντας λόγια του Νίκου Παππά, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής της τηλεμαχίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Κασσελάκη

Η κόντρα για το debate

Η κ. Αχτσιόγλου ζήτησε από τους γραμματείς του κόμματος να γίνει τηλεμαχία «για να το ζητήσουν από τον κ. Κασσελάκη και να δούμε. Εγώ είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε να γίνει το debate», είπε, με τον συνυποψήφιό της να απαντά αρνητικά.

«Debate με τον Κ.Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία». ανέφερε η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Κατόπιν τούτου, η Έφη Αχτσιόγλου, ανταπάντησε στον συνυποψήφιό της, χρησιμοποιώντας λόγια του Νίκου Παππά.

«Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης.

Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας.

Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».

«Να επιμείνουμε στο περιεχόμενο της πολιτικής»

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 για το αποτέλεσμα η πρώην υπουργός μίλησε για μια προφανή διάθεση ανανέωσης «που υπήρχε στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες και μορφοποιήθηκε στην παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ορθώς επισημαίνεται ότι φέρει στοιχεία μιας φρέσκιας παρουσίας και είχε μια αυξημένη καμπάνια στα social media».

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως «αυτήν την στιγμή πρέπει να επιμένουμε λίγο περισσότερο στο περιεχόμενο της πολιτικής, να συζητήσουμε πιο βαθιά τα πολιτικά ζητήματα, τι εισφέρει η δική του υποψηφιότητα και τι η δική μου».

«Ρεαλίστρια είμαι, προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη. Πρέπει να είναι όσο πιο μαζική διαδικασία γίνεται, καλώ όλους να ψηφίσουν».

«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπληρώνουν ένα αίτημα, αλλά πρέπει να εξειδικεύονται και να έχουν ένα πολιτικό περιεχόμενο, να λεμέ τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Είναι υποχρέωση του πολιτικού να εξηγεί το τι θα κάνει. Ο συνυποψήφιος μου λέει θα τα αλλάξουμε όλα. Τι εννοεί; Παραδείγματος χάρη, στα εξωτερικά θέματα, με την Τουρκία, τι θέση θα έχει; Τι θα αλλάξει ως προς την πολιτική μας θέση; Ως προς τα εργασιακά; Ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Εγώ έχω εκφράσει τις πολιτικές μου θέσεις για την οικονομία, την εργασία, την εξωτερική πολιτική. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ή να εκτιμήσω γιατί δεν το κάνει κι εκείνος, αλλά στην φάση που είμαστε, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να γίνει», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Σχετικά με την συνάντηση Κασσελάκη – Παππά, η ίδια αρκέστηκε να πει πως επικοινώνησε με τους τρεις συνυποψηφίους της για να τους ευχαριστήσω για τον αγώνα που έδωσαν.

Η Έφη Αχτσιόγλου ψηφίζει για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεδομένη η ενότητα»

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον κ. Κασσελάκη για σύμπραξη ώστε να μην γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «Υπάρχει σαφής διαδικασία πως προχωράμε, αυτή των δύο γύρων των εκλογών, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε. Είναι μια ανοιχτή μάχη, ρεαλίστρια είμαι, προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη. Πρέπει να είναι όσο πιο μαζική διαδικασία γίνεται, καλώ όλους να ψηφίσουν».

Ερωτηθείσα για την πιθανότητα διάσπασης, απάντησε «Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου, από πάρα πολλά χρόνια έχω υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες του, είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του χώρου, αυτή ήταν η μόνιμη δική μου επίκληση».

Επεσήμανε ακόμη ότι «Είναι κρίσιμη η κοινοβουλευτική παρουσία, για μένα αυτό είναι δεδομένο και για αυτό επιμένω στην δική μου υποψηφιότητα που έχει χαρακτηριστικά πολιτικά και κοινοβουλευτικά. Έχω δώσει πολλές κοινοβουλευτικές μάχες».

«Σε περίπτωση που δεν είμαι εγώ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ο κ. Κασσελάκης έχει δείξει τις επιλογές του, βλέπουμε τα στελέχη που έχει δίπλα του: τον κ. Πολάκη, την κ. Τζάκρη κ.α.», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Να μιλήσουμε πολιτικά»

Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας «έφερε» τον Στέφανο Κασσελάκη, η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από την αρχή της διαδικασίας να μην συμμετέχει και να μην παρεμβαίνει, γιατί με την επιρροή που έχει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καθοριστική η παρέμβαση του και δεν πρέπει κανείς να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον ίδιο ή το όνομα του για να προσπαθήσει να εκμαιεύσει κάτι υπέρ του».

Και συνέχισε: «Δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Έχω συγκεκριμένη πορεία και έργο στην πολιτική και στην Βουλή. Επιμένω ότι είναι απολύτως ανοιχτή μάχη και επιμένω ότι πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Συμπλήρωσε ότι «Εγώ είπα ότι επουδενί πρέπει να ασχοληθούμε με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει κάποια μανούβρα προς τα Αριστερά ή προς το κέντρο, αλλά πρέπει να επιμείνουμε στο ποια θέματα θα βάλουμε μπροστά και όχι να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά να είμαι μπροστά στα επίδικα της εποχής»

Αναφερόμενη σε επιθέσεις εναντίον της, η Εφη Αχτσιόγλου, είπε ότι «από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου έχω δεχθεί μία σειρά από χυδαίες και συκοφαντικές επιθέσεις, που κάνουν λόγο ότι υπονόμευσα τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι χυδαία ψέματα, λασπολογίες που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και αναπαράγονται. Εγώ επικοινώνησα με τον Αλέξη Τσίπρα πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Μου είπε ότι καλώς κάνω και κατεβαίνω και επικοινώνησα και για κάποια άλλα ζητήματα μαζί του. Αυτό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ήταν στα όρια της προβοκάτσιες τα δημοσιεύματα λίγες ώρες πριν τις εκλογές. Είναι ακραία ψεύδη που προσβάλλουν την δική μου ιστορία και την ιστορία του χώρου, νομίζω προσβάλουν και τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024