
Ιαπωνία: Ο ένας στους δέκα πολίτες είναι 80 ετών και άνω – Εργάζεται το 25,2% των ηλικιωμένων
Οι ηλικιωμένοι στην Ιαπωνία αντιπροσωπεύουν το 29,1% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο αριθμός όσων εξ αυτών εργάζονται αυξήθηκε για 19η διαδοχική χρονιά.
Ενας στους δέκα πολίτες στην Ιαπωνία είναι ηλικίας 80 ετών και άνω, καθώς το ποσοστό των ηλικιωμένων ανήλθε σε νέο υψηλό, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που δόθηκαν χθες Κυριακή στη δημοσιότητα (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters).
Οι ηλικιωμένοι στην Ιαπωνία, δηλαδή εξ ορισμού οι πολίτες ηλικίας 65 ετών και άνω, αντιπροσωπεύουν το 29,1% του συνολικού πληθυσμού (σ.σ. νέο ρεκόρ), σύμφωνα με τη δημογραφική ανάλυση που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει της σημερινής Ημέρας Σεβασμού προς τους Ηλικιωμένους.
Σχεδόν ένας στους επτά εργαζόμενους στην Ιαπωνία θεωρείται ηλικιωμένος
Η Ιαπωνία θεωρείται η χώρα με τους περισσότερους ηλικιωμένους σε όλον τον κόσμο. Ο αριθμός των πολιτών ηλικίας 75 ετών και άνω ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 20 εκατομμύρια.
Οι ηλικιωμένοι 80 ετών και άνω αυξήθηκαν κατά 270.000 σε σύγκριση με πέρυσι και ανέρχονται σήμερα σε 12,5 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 10% του συνολικού πληθυσμού της Ιαπωνίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο αριθμός των πολιτών 65 ετών και άνω που εξακολουθούν να εργάζονται αυξήθηκε για 19η διαδοχική χρονιά και υπολογίζεται σε 9,12 εκατομμύρια. Το ποσοστό των ηλικιωμένων εργαζόμενων αυξήθηκε φέτος σε 25,2%.
Υπογεννητικότητα και έλλειψη εργατικού δυναμικού
Καθώς σχεδόν ένας στους επτά εργαζόμενους στην Ιαπωνία θεωρείται «ηλικιωμένος», το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο μεταξύ των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου.
Δεδομένης της υπογεννητικότητας και της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε μια κοινωνία που γερνάει ταχύτατα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ιαπωνίας υπογραμμίζει πως αναμένει περαιτέρω αύξηση των προαναφερθέντων δεικτών τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ποιοι είναι οι δράστες του φονικού στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο – Μήνυμα ειρήνης από τον ιμάμη
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ
- Πυρκαγιά «εξαπλώνεται γρήγορα» σε προάστιο του Λος Άντζελες
- Στο «κόκκινο» η Αλικαρνασσός για τις «γκρίζες ζώνες» του Κτηματολογίου



