
Ένταση στο Κόσοβο: Νέες εκλογές ζητούν Γαλλία και Γερμανία
Οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου επέμειναν ότι θέλουν να αποκλιμακωθεί η κρίση στο βόρειο Κόσοβο.
Η Γαλλία και η Γερμανία προέτρεψαν σήμερα τους ηγέτες του Κοσόβου και της Σερβίας να οργανώσουν νέες δημοτικές εκλογές, το συντομότερο δυνατόν, στις περιοχές εκείνες όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται ταραχές, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Οι πρόεδροι της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι είχαν μια «ανεπίσημη συνάντηση» νωρίτερα σήμερα με τον Μακρόν, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στην Μπουλμποάτσα της Μολδαβίας.
Νωρίτερα, οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσόβου επέμειναν ότι θέλουν να αποκλιμακωθεί η κρίση στο βόρειο Κόσοβο, όμως δεν έδωσαν καμία ένδειξη ότι μπορεί να υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους. Κατά την άφιξή τους στη σύνοδο, ο Βούτσιτς και η Οσμάνι δεν χαιρετήθηκαν καν, μολονότι στέκονταν σε απόσταση μερικών μέτρων ο ένας από την άλλη στο κόκκινο χαλί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Φεύγει από την Κηφισιά ο Λέτο»
- Πώς συνέβη το τροχαίο με τον οδηγό μηχανής στην Αττική Οδό
- «Η Χάποελ προσφέρει 3,5 εκατομμύρια στον Μοντέρο, αλλά εκείνος προτιμά τον Ολυμπιακό»
- ΣΥΡΙΖΑ για τους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla: Το καθεστώς Νετανιάχου επιχειρεί να κανονικοποιήσει τη φρίκη
- Ολυμπιακός: Η Κάρτα Μέλους για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 και η Συλλεκτική Κάρτα Φιλάθλου των 102 ετών
- O Bασιλιάς Κάρολος είναι νεκρός – Ιστορική ραδιοφωνική γκάφα στη Βρετανία πέθανε το μονάρχη





