Sabah: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της στη Γερμανία – Συνελήφθησαν δύο αρχισυντάκτες
Δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο λόγος της αστυνομικής εφόδου στα γραφεία της Sabah.
Στη σύλληψη δύο δημοσιογράφων προχώρησε η γερμανική αστυνομία μετά από επιχείρηση στα γραφεία της τουρκικής εφημερίδας Sabah.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη διπλωματική αντίδραση της Άγκυρας.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιος είναι ο λόγος της αστυνομικής εφόδου και ποια είναι η αιτία που οδηγήθηκαν για εξέταση οι δύο δημοσιογράφοι.
Αναμένεται η αντίδραση της Άγκυρας
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η διπλωματική απάντηση της Τουρκίας μετά από αυτή την πρωτοφανή ενέργεια των Γερμανικών Αρχών την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο προεκλογικός αγώνας για τον δεύτερο γύρο των τουρκικών εκλογών στις 28 Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού ιστότοπου anews που μεταδίδει η ΕΡΤ, o εκπρόσωπος της εφημερίδας Sabah στη Γερμανία İsmail Erel και ο Cemil Albay κρατήθηκαν χωρίς καν να ειδοποιηθούν, μετά από καταγγελία του μέλους του δικτύου Γκιουλέν (το οποίο η Άγκυρα αποκαλεί FETÖ), Cevheri Güven.
Έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια των δύο δημοσιογράφων. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας όσο και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις έχουν παρέμβει για να υποστηρίξουν την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων δημοσιογράφων, τονίζοντας τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων.
- Ιράν: Διαψεύδει δημοσιεύματα για «αποστολή μηνυμάτων» διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ
- Ιράν: Νέα άνοδος της τιμής του πετρελαίου κατά 2% στο άνοιγμα των ασιατικών αγορών
- Ιράν: Ο Ζελένσκι λέει ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ιρανικών drones
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση

