Ο χάρτης της νέας Euroleague – Οι 15 σίγουρες ομάδες και οι τρεις θέσεις που απομένουν
Μπορεί η σεζόν να βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως γνωρίζουμε σχεδόν όλες τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη Euroleague την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Τα πλέι οφ της Euroleague βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ μετά τα χθεσινά (4/5) παιχνίδια γνωρίζουμε ήδη τη μία εκ των τεσσάρων ομάδων του Final Four, που θα διεξαχθεί στο Κάουνας, και δεν είναι άλλη από την Μπαρτσελόνα η οποία έκανε το 3-0 επί της Ζάλγκιρις.
Φυσικά οι άνθρωποι της λίγκας δεν σκέφτονται μόνο το τώρα, αλλά και το μέλλον, με τον χάρτη της επόμενης σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού γνωρίζουμε ήδη τις 15 από τις συνολικά 18 ομάδες.
Το νεότερο μέλος της παρέας έγινε η Γκραν Κανάρια που επιβλήθηκε της Τουρκ Τέλεκομ στον τελικό του EuroCup και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι στα παρκέ της Euroleague για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο κορυφαίο επίπεδο.
Η έτερη ομάδα που θα είναι και τους χρόνου, αλλά δεν βρίσκεται μέσα στα 13 βασικά συμβόλαια, είναι η Μονακό, που πριν δύο σεζόν είχε βρεθεί μέσω του EuroCup στη λίγκα και παρέμεινε από την στιγμή που μπόρεσε να μπει στα πλέι οφ. Όπως ακριβώς έκανε και φέτος, κάτι που σημαίνει πως θα είναι κανονικά και του χρόνου.
Συνεπώς οι τρεις κενές θέσεις θα δοθούν μέσω Wild Card, όπως είχε εξασφαλίσει και η Παρτίζαν το καλοκαίρι, με την προτεραιότητα να δίνεται στην ομάδα που θα κατακτήσει στο τέλος της σεζόν την ABA Liga. Οι υπόλοιπες δύο θέσεις αναμένεται να αποφασιστούν περίπου στα μέσα Ιουνίου.
Οι ομάδες της σεζόν 2023-2024 στη EuroLeague
Α Lincense
- Ολυμπιακός
- Παναθηναϊκός
- Ρεάλ Μαδρίτης
- Μπαρτσελόνα
- Μπασκόνια
- Αρμάνι Μιλάνο
- Αναντολού Εφές
- Φενέρμπαχτσε
- Ζαλγκίρις Κάουνας
- Μακάμπι Τελ Αβίβ
- Βιλερμπάν
- Άλμπα Βερολίνου
- Μπάγερν Μονάχου
Νικήτρια EuroCup
- Γκραν Κανάρια
Πρόκριση μέσω play-offs
- Μονακό
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς ευθείες διαπραγματεύσεις και προωθούν κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά
- Το υποτιμημένο γεν και η επιστροφή της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια
- Συρία: Έτοιμο το προκαταρκτικό πλαίσιο για τον τερματισμό των συγκρούσεων ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους
- FT: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες απορρίπτουν την πρόταση της ΕΕ για «made in Europe» οχήματα
- Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα ξανά στην 11η θέση




