Συνελήφθη η Λάουρα Μποναφέντε, σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο
Πού την συνέλαβαν
Συνελήφθη σήμερα στη Σικελία, η Λάουρα Μποναφέντε, 56 ετών, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο.
Ο Ντενάρο είχε συλληφθεί στο Παλέρμο της Σικελίας τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν έξω από ιδιωτική κλινική της πόλης.
Οι μυστικοί κωδικοί
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, η Μποναφέντε, δασκάλα στο επάγγελμα, φέρεται να προσέφερε βοήθεια και κάλυψη στον αρχηγό της μαφίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι και η ίδια κόρη μεγαλομαφιόζου, ενώ ο σύζυγός της έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, πάντα για μαφιόζικη δράση.
Όπως έκαναν γνωστό πηγές της εισαγγελίας του Παλέρμο, η Λάουρα Μποναφέντε φέρεται να χρησιμοποιούσε, κατά την επικοινωνία της με τον Μεσίνα Ντενάρο, έναν κρυπτογραφημένο κώδικα, όταν ήθελε να αναφερθεί σε συνεργούς και σειρά παράνομων δραστηριοτήτων.
Παράλληλα, μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι προμήθευε τον «νονό των νονών» με τα απαραίτητα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να τον προστατέψει από τον κοροναϊό.
Η σχέση τους φέρεται να είχε ξεκινήσει στα μέσα των χρόνων του 1990, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
- Ιωάννινα: Σοκάρει ο 16χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα ανηλίκων
- Η κρίσιμη εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών
- Παναθηναϊκός: Η αρχική 11άδα κόντρα στον Παναιτωλικό
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ (pic)
- Κουβέιτ: Ιταλική βάση που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ επλήγη από drone – Έχει δοθεί εντολή μερικής εκκένωσης
- Σοκ και Όσκαρ: Από τον «φόρεμα-κύκνος» της Μπιορκ στο δεξί πόδι της Τζολί – Εφτά Oscar looks που άλλαξαν τους κανόνες






