Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Αφίσα από το έργο «Ο Νονός» βρέθηκε σε κρησφύγετο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα

Ιταλία: Αφίσα από το έργο «Ο Νονός» βρέθηκε σε κρησφύγετο του αρχηγού της Κόζα Νόστρα

Αφίσα του κινηματογραφικού έργου «Ο Νονός», ανάμεσα σε αναλυτικούς λογαριασμούς και σημειώσεις, βρέθηκε σ' ένα από τα κρησφύγετα του συλληφθέντος αρχηγoύ της Κόζα Νόστρα.

Συνεχίζονται οι έφοδοι της ιταλικής αστυνομίας και των καραμπινιέρων στα τρία κρησφύγετα του αρχηγoύ της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο τα οποία εντοπίστηκαν στη Σικελία.

«Ο Νονός»

Ο επικεφαλής της συμμορίας αυτής συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα έξω από κλινική στο Παλέρμο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Μεσίνα Ντενάρο κρατούσε αναλυτικούς λογαριασμούς εσόδων και εξόδων διαφόρων επιχειρήσεων της μαφίας, «για ποσά με πολλά μηδενικά».

Στα κρησφύγετά του βρέθηκαν σημειώσεις σε μικρά αυτοκόλλητα χαρτιά με τηλέφωνα προσώπων που θεωρούσε χρήσιμα και «υποχρεώσεις» του.

Βρέθηκε επίσης αφίσα του κινηματογραφικού έργου «Ο Νονός» (φωτογραφία, επάνω, από ilmessaggero.it). Το τρίτο κρησφύγετο εντοπίστηκε από τους καραμπινιέρους χθες το απόγευμα στο χωριό Καμπομπέλο της Σικελίας.

Εισαγγελείς συνεχίζουν να ελέγχουν δυο κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό υπολογιστή που ανήκαν στον αρχηγό της σικελικής μαφίας και θεωρούνται «πηγή πολύτιμων πληροφοριών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Γέμισα μόνος μου ένα νεκροταφείο»

Γεννημένος στις 26 Απριλίου 1962 στο Castelvetrano στην επαρχία Trapani της Σικελίας, ο Ντενάρο ήταν μαφιόζος από τα γεννοφάσκια του. Ο πατέρας του, Francesco Messina Denaro, γνωστός ως Don Ciccio, ήταν ο αρχηγός της μαφίας του Castelvetrano και επικεφαλής της Επιτροπής Μαφίας της περιοχής Trapani.

Ο νεαρός Ματέο έμαθε να χρησιμοποιεί όπλο στα 14 του και διέπραξε τον πρώτο από τους πολλούς φόνους στα 18 του. «Εδραίωσε» τη θέση του στην Κόζα Νόστρα λίγο αργότερα, όταν σκότωσε το αφεντικό της αντίπαλης οργάνωσης, Vincenzo Milazzo, από το Alcamo και στραγγάλισε την τριών μηνών έγκυο φιλενάδα του.

Χωρίς ενδοιασμούς είχε στραγγαλίσει κι’ ένα 12χρονο παιδί, τον Τζουζέπε Ντι Ματέο, μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του ήταν μεταμελημένος μαφιόζος που συνεργάστηκε με τη δικαιοσύνη. Συνολικά, υπολογίζεται ότι σκότωσε εξ επαφής τουλάχιστον 50 ανθρώπους. «Γέμισα μόνος μου ένα νεκροταφείο», καυχήθηκε κάποτε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024