Aντιτορπιλικό «Βέλος»: Φθορές στο ιστορικό πλοίο προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι
Το «Βέλος» βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη.
Οι ισχυροί άνεμοι που χαρακτηρίζουν την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα προκάλεσαν φθορές στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος». Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία και λειτουργεί ως μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα.
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ποιητής και πεζογράφος Μανόλης Ξεξάκης.
Η ανάρτηση στο Facebook
«Το μαϊστράλι, ο ΒΔ άνεμος, έχει υμνηθεί περισσότερο από όλους τους ανέμους στα παλαιότερα τραγούδια και ποιήματα, επειδή βοηθούσε στη ναυσιπλοϊα με πανιά.
Σήμερα τρύπησε και το ιστορικό αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, που τώρα -παροπλισμένο- λειτουργεί ως μουσείο αντιδικτατορικού αγώνα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών, ο καπετάνιος έβγαλε τους ναύτες στην παραλία, ο ίδιος έμεινε απάνω, και το βαπόρι κοπανιόταν στον ντόκο ανηλεώς.
Έσπασε το ξύλινο κράσπεδο, έσπευσε ναυαγοσωστικό που το έδεσε καλύτερα σε ποντισμένη σημαδούρα, συν που το κρατούσε κάποιες ώρες για να μην το πλαγιάσει το γεμάτο 7άρι με ριπές 77 Km/h», έγραψε ο Μανόλης Ξεξάκης.
- Eurovision 2026: Πώς μπορούμε να ψηφίσουμε για τον εθνικό τελικό
- «Απόλυτη μυθομανία» χαρακτηρίζει την εμπλοκή του Ριμπερί στα «αρχεία Επστάιν» ο δικηγόρος του
- Ευρωπαίοι εκδότες καταγγέλλουν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της Επισκόπησης ΑΙ
- Δήμαρχος Καλαμάτας: «Ζημιές 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ»
- THE KEY ISSUE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κάλλας για Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ως προς αυτά που αναμένει από την Ρωσία πριν μιλήσει στον Πούτιν

