Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο»

Σάκης Αρναούτογλου: «Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο»

Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τους ισχυρούς ανέμους. Τι λέει για τις βροχοπτώσεις.

Συνεχίζουν να προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι για την απότομη αλλαγή του καιρού. Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου, με νέα ανάρτησή του, γράφει ότι χρειάζεται προσοχή στους κατά τόπους ισχυρούς ανέμους για το επόμενο 48ωρο.

«Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο!», αναφέρει ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Προσοχή στους κατά τόπους πολύ ισχυρούς, τοπικά σφοδρούς ανέμους το επόμενο 48ωρο (σήμερα Δευτέρα νοτιάδες και αύριο Τρίτη βοριάδες)!!! Δεν παρκάρουμε κάτω από μεγάλα δέντρα και οι μοτοσυκλετιστές αλλά και οι οδηγοί γενικότερα, προσοχή στις έντονες ξαφνικές ριπές με αυξημένο λογικά και τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών κυρίως στις περιοχές όπου η διατηρείται η ανομβρία καθώς οι όποιες βροχές το επόμενο 48ωρο θα έχουν πολύ επιλεκτικό χαρακτήρα!».

Η ανάρτηση στο Facebook

Meteo: Ο καιρός σήμερα Δευτέρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 προβλέπονται λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και μετά το απόγευμα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες από το μεσημέρι. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς), 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως τους 26 βαθμούς), 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς), 9 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή στροφή από το μεσημέρι σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ και τις βραδινές ώρες από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό ισχυροί 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024