Αλλάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων – Τι ανακοίνωσε η FIFA
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων όπως το γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια.
Η FIFA επιβεβαίωσε σήμερα (14/3) στο συμβούλιό της στη Ρουάντα, τα κριτήρια πρόκρισης για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 32 ομάδων που θα ξεκινήσει από το 2025.
Τέσσερις από τις θέσεις θα πάρουν οι ισάριθμες νικήτριες του Champions League από το 2021 έως το 2024. Έτσι έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους η Τσέλσι (2021), η Ρεάλ Μαδρίτης (2022) και οι δύο που θα ακολουθήσουν το 2023 και 2024. Οι άλλες οκτώ θέσεις θα προέλθουν από τον συντελεστή UEFA, αλλά με μέγιστο δύο συλλόγους ανά χώρα.
Συνολικά η UEFA (Ευρώπη) θα έχει 12 ομάδες, η CONMEBOL (Νότια Αμερική) 6, η AFC (Ασία) 4, η CAF (Αφρική) 4, η Concacaf (Κεντρική και Βόρεια Αμερική) 4, η OFC (Ωκεανία) 1 και μια τελευταία για τη διοργανώτρια του τουρνουά.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού θα γίνει το πρώτο Σούπερ Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία. Πριν από την πανδημία, η Κίνα είχε οριστεί ως οικοδεσπότης, αλλά η αναβολή για το 2025 έχει αλλάξει τα δεδομένα.
Στο προηγούμενο Συμβούλιο της FIFA αποφασίστηκε ότι το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με το κλασικό σχήμα -μόνο με 7 ομάδες- θα γίνει στη Σαουδική Αραβία.
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ

