ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα – Τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί
Τα επεισόδια εκδηλώθηκαν μετά την πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη
Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν περίπου 10.000 άτομα με πρωτοβουλία διάφορων σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ, μια ομάδα πάνω από 200 άτομα που βρίσκονταν μέσα και στην περίμετρο της συγκέντρωσης και στη συνέχεια της πορείας, εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Τα άτομα αυτά, όπως σημειώνει η Αστυνομία, ενώ βρίσκονταν στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα.
«Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις, πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων και προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 5 συνελήφθησαν» αναφέρει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ στην ανακοίνωση.
Τέλος, όπως σημειώνεται από την ΕΛΑΣ, από τις παραπάνω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ιράν απειλεί να πλήξει πετρελαϊκές υποδομές στην περιοχή μετά τις απειλές Τραμπ για τη νήσο Χαργκ
- Βολιβία: Ουρουγουανός βαρόνος ναρκωτικών, από τους πλέον καταζητούμενους, εκδίδεται στις ΗΠΑ
- Ιράν: «Σύντομα» τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ θα συνοδεύουν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει ο Τραμπ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ «εξάλειψαν» κάθε στρατιωτική στόχο στο στρατηγικό νησί Χαργκ, λέει ο Τραμπ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Εκτελέσεις στην Κρήτη
- Δεξαμενόπλοιο αμερικανικών συμφερόντων χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα πλοία γεμάτα εκρηκτικά


