Την ώρα που Ελλάδα θρηνεί την απώλεια των δύο πιλότων του μαχητικού Φάντομ, οι Τούρκοι προχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε προκλήσεις στο Αιγαίο.
Συνολικά 23 τουρκικά μαχητικά (22 F-16 και 1 CN-235), εκ των οποίων τα 18 οπλισμένα προχώρησαν σε 14 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.
Αερομαχίες
Άμεσα απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν σε σκληρές αερομαχίες με τους Τούρκους πιλότους.
Μάλιστα σε 12 περιπτώσεις οι αναχαιτήσεις κατέληξαν σε εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.