ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ κατηγορούνται για κυβερνοεπίθεση σε πιάτσα ταξί
Δύο άνδρες από το Κουίνς, συνεργάστηκαν με Ρώσους χάκερ για να παραβιάσουν το σύστημα – Δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα «κέρδη»
Με ταρίφα 70 δολάρια για μια διαδρομή στο Μανχάταν και με εγγυημένη τη ροή επιβατών, οι κούρσες από και προς το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης θεωρούνται ιδιαίτερα προσοδοφόρες για τους οδηγούς ταξί της πόλης, ωστόσο απαιτείται πολύ μεγάλη υπομονή καθώς εξαιτίας των πολλών οχημάτων μπορεί να μείνει κανείς πολλές ώρες στην ουρά.
Αυτή τη μαζική ζήτηση φέρεται να εκμεταλλεύτηκαν δύο 48χρονοι άνδρες από το Κουίνς, οι οποίοι -όπως μεταδίδει το Bloomberg- συνεργάστηκαν με ρώσους χάκερ για να παραβιάσουν το σύστημα και με κόστος 10 δολάρια προωθούσαν τους οδηγούς μπροστά στην ουρά, χωρίς καθόλου αναμονή.
Διαβάστε επίσης: Χάκερ στη Ρωσία έστελναν όλους τους ταξιτζήδες στο ίδιο σημείο
Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, ο Daniel Abayev και ο Peter Leyman, συνελήφθησαν την Τρίτη και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία και παράνομη εισβολή στο σχετικό ηλεκτρονικό σύστημα, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020.
Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν με ρώσους υπηκόους για να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω διαφόρων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της δωροδοκίας κάποιου υπαλλήλου για να τοποθετήσει μια μονάδα flash σε υπολογιστές και η οποία τους επέτρεπε να εισέλθουν στο σύστημα μέσω Wifi.
Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους για να μετακινούν τα ταξί στο μπροστινό μέρος της γραμμής για 10 δολ. το καθένα, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακάμψουν μια ουρά που απαιτούσε πολλές ώρες αναμονής.

1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα
Το σχέδιο διαδόθηκε με SMS στους οδηγούς μέσω μεγάλων ομαδικών συνομιλιών, επιτρέποντας έως και 1.000 εξπρές διαδρομές την ημέρα.
«Ξέρω ότι το Πεντάγωνο χακάρεται», φέρεται να είπε ο Abayev σε έναν από τους ρώσους χάκερ τον Νοέμβριο του 2019. «Λοιπόν γιατί να μην χακάρουμε τη βιομηχανία ταξί;»
Και οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν έως και 10 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστούν.
Πηγή: OT.gr
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας
- «Για πάντα στις καρδιές μας»: Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα θύματα της Θύρας 7 με πλάνα από το νέο μουσείο!
- Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 1-1: Οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν με αυτογκόλ και είχαν δοκάρι
- Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442