Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 73-76: Πήραν τη ματσάρα οι Ερυθρόλευκοι με σούπερ Νέντοβιτς
Ιστορικό ντέρμπι στο Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα να παίρνει τη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν με 76-73 – Ηγέτης ο Νέντοβιτς με 20 πόντους!
Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής Euroleague, ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε της Παρτιζάν με 76-73 για την 12η αγωνιστική και πέτυχε την 5η συνεχόμενη και 6η συνολικά νίκη του στη φετινή διοργάνωση.
Πρωταγωνιστής για τους νικητές, στο πρώτο του Βελιγραδίου στην ιστορία της Euroleague, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι για τον Ερυθρό Αστέρα και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους και 4 ασίστ.
Καλός ο Παπαπέτρου, αλλά δεν έφτανε
Με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ τελείωσε το ματς ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά η εμφάνιση του Έλληνα φόργουορντ δεν ήταν ικανή να… σώσει την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από την ήττα. Την 8η σε 12 ματς στη φετινή Euroleague.
Οι γηπεδούχοι, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό τους, μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν γρήγορα με 10-4 και λίγο αργότερα με 16-5, ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +9 (20-11). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν και άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά. Αρχικά στους 5 (22-17) και στη συνέχεια στους 3 (22-19), πριν ισοφαρίσουν σε 22-22. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό στις δύο πλευρές του παρκέ και παίζοντας εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση προηγήθηκαν με 29-26, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +7 (40-33).
Στο τρίτο δεκάλεπτο η Παρτιζάν έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 11-4 και ισοφάρισε σε 44-44, με τις δύο ομάδες στη συνέχεια να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ και το δεκάλεπτο να κλείνει με τον Ερυθρό Αστέρα μπροστά με 54-52. Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο (62-60, 65-64). Λίγο πριν το φινάλε η Παρτιζάν προηγήθηκε με 71-67 και 73-70, αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, με τους Ερυθρόλευκους να απαντούν με ένα 6-0 και να γυρίζουν τούμπα το παιχνίδι.
Το νικητήριο τρίποντο ήρθε δια χειρός Νέντοβιτς, με τον Σέρβο δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να βάζει ένα μεγάλο σουτ και να οδηγήσει την ομάδα του σε μια ιστορική νίκη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-11, 33-40, 52-54, 73-76
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ομπράντοβιτς): Βούκτσεβιτς 2 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ΛεΝτέι 4 (4 ριμπάουντ), Πάντερ 15 (5/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σμάιλαγκιτς 2, Παπαπέτρου 13 (5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Έξουμ 5 (1), Μπροτζιάνσκι, Νάναλι, Λεσόρ 11 (4/7 δίποντα, 3/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τριφούνοβιτς 2, Άντζουσιτς 5 (1/5 τρίποντα), Μάνταρ 14 (4/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα)
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ιβάνοβιτς): Χόλαντ, Βιλντόσα 14 (4/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα), Λαζάρεβιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς 3, Μάρτιν 8 (4/6 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Ντόμπριτς 9 (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Νέντοβιτς 20 (4/8 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 9/10 βολές, 4 ασίστ), Μάρκοβιτς, Κούζμιτς, Πετρούσεβ 10 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Μπέντιλ 6
- ΠΑΣΟΚ: Το παρασκήνιο της διάσπασης της ΠΑΣΚΕ με φόντο την υπόθεση Παναγόπουλου
- Καιρός: Δύο κύματα κακοκαιρίας την Τσικνοπέμπτη – Πότε θα ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ηράκλειο: Άγρια δολοφονία 40χρονου για τα μάτια μιας γυναίκας – Τον μαχαίρωσαν και τον άφησαν αβοήθητο
- Sing for Greece 2026: Αυτοί είναι οι 7 που πέρασαν στον τελικό – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό
- Η πόρτα στα κλαμπ του Λονδίνου, ο στρίπερ Χάρι Πότερ και αλκοόλ απ’τα «μάτια» – Η άλλη ζωή της Μάργκο Ρόμπι
- Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Πού σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις
