Κοζάνη: Όλα έτοιμα για το δημοψήφισμα της Ακρινής
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής
Σε δυο εκλογικά τμήματα στο Πολύκεντρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής του Δήμου Κοζάνης και σε δυο κάλπες που έχουν στηθεί στον ίδιο χώρο καλούνται οι 1.394 κάτοικοι να αποφασίσουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 για το μέλλον του χωριού τους.
Στο δημοψήφισμα, που θα λάβει χώρα στην Ακρινή, όπως άλλωστε είχε αποφασιστεί και κατά τη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης, οι κάτοικοι θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν εάν θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του χωριού ή θα δεχτούν το ενναλακτικό σχέδιο που πρότεινε η πολιτεία, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του λευκού.
Διαβάστε επίσης: Φουντώνουν τα σενάρια για τις εκλογές – «Δεν νομίζω να μας κατηγορήσει κανείς αν γίνουν 2 ή 3 μήνες νωρίτερα»
Ολα είναι έτοιμα
Όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία, οι χώροι έχουν ετοιμαστεί, το υλικό βρίσκεται στην θέση του, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν οριστεί για το δημοψήφισμα και αναμένεται με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της κάλπης το βράδυ της Κυριακής.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ στο δημοψήφισμα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για διαδικτυακή -εξ αποστάσεως- ψηφοφορία και θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο οι εγγεγραμμένοι και οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής, Θεοχάρης Καζαντζίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα και να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους, μέσα από την δημοκρατική διαδικασία και τις δυνατότητας που τους δίνεται μέσω της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022.
Να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής καλεί όλους τους κατοίκους της Ακρινής και ο δήμος Κοζάνης με ανακοίνωσή του.
- «Επικίνδυνη και τρομακτική αποστολή»: Πώς ένας βετεράνος των ΗΠΑ βοήθησε τη Ματσάδο να φύγει από τη Βενεζουέλα
- Πολωνία: Σήραγγα σε δάσος χρησιμοποιήθηκε από 180 μετανάστες για να μπουν στη χώρα
- Εξεταστική: Δεν αποκαλύπτει το όνομα από το Μαξίμου που ήξερε για τις επισυνδέσεις ο Μπουκώρος: «Δεν θα συσκοτίσω το αντικείμενο της επιτροπής»
- Νέα επιστολή Δημάρχου για ακαρπία στα εσπεριδοειδή από παγετούς της Άνοιξης
- Το ξενοδοχείο του Banksy στην Βηθλεέμ ανοίγει ξανά «για να διηγηθεί την ιστορία της Παλαιστίνης»
- Ζωντανό αλογάκι Pony σε φάτνη στον Βόλο προκαλεί αντιδράσεις φιλόζωων


