Ισπανία: Επιστολή – βόμβα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μαδρίτη
Η πρώτη επιστολή βόμβα εστάλη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην ισπανική πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη
Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μαδρίτη έλαβε μια επιστολή παρόμοια με τις πέντε επιστολές-βόμβα που εστάλησαν στην ουκρανική πρεσβεία στην Ισπανία και σε άλλους στόχους στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.
Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.
BREAKING: #BNNSpain
Authorities in #Spain are investigating the discovery of a suspected explosive package at the United States #Embassy in #Madrid (@USembassyMadrid), the sixth such package discovered in recent days. pic.twitter.com/3ftneRZB1U
— Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal) December 1, 2022
- Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη
Το χρονικό
Η πρώτη επιστολή βόμβα εστάλη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην ισπανική πρωτεύουσα την περασμένη Τετάρτη. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της πρεσβείας της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη της επιστολής που απευθυνόταν στον πρεσβευτή, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αντιπροσωπείες.
Μετά την έκρηξη της επιστολής στην πρεσβείας της Ουκρανίας άλλες δύο «ύποπτες» επιστολές εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν.
Η μία βρέθηκε χθες στην έδρα της βιομηχανίας όπλων Instalaza στη Σαραγόσα. Η βιομηχανία κατασκευάζει κυρίως εκτοξευτήρες ρουκετών, τους οποίους η ισπανική κυβέρνηση προσέφερε στην Ουκρανία λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.
Η επόμενη εντοπίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε μια σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στη Μαδρίτη.
Σήμερα, οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν επίσης ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που εξερράγη την Τετάρτη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, είχε σταλεί στις 24 Νοεμβρίου στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.
- Για τρίτη ημέρα στους δρόμους οι οδηγοί ταξί στην Αττική – Επέστρεψαν μέχρι νεοτέρας στην περιφέρεια
- Χαμός στους Μπακς με Αντετοκούνμπο: Μεγάλη διαφωνία για την επιστροφή του στα παρκέ (pic)
- Πολιορκία xωρίς τέλος, αντοχή χωρίς όρια: Όταν η αμερικανική μέγγενη συναντά τις κουβανικές ρίζες
- Σπειροειδής αποσταθεροποίηση – Ο Λίβανος μεταξύ πολέμου, φόβων νέου εμφυλίου και πλήρους κατάρρευσης
- Που «χάθηκε» ο Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ;
- Απολογείται ο 19χρονος φίλος του 20χρονου που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά – Αναζητείται ένα ακόμη άτομο




