
Ζελένσκι: «Δύσκολη» η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς – Η Ρωσία εντείνει τις επιχειρήσεις
Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στο Ντονμπάς για την κατάληψη εδαφών και την εδραίωση των θέσεών τους, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι.
«Δύσκολη» παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο του Ντονμπάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook), ο οποίος ανέφερε απόψε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους για την κατάληψη εδαφών.
«Παρά τις πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν υποστεί, οι κατακτητές συνεχίζουν την προσπάθειά τους για κατάληψη εδαφών στην περιφέρεια Ντονέτσκ και εδραίωση των θέσεών τους στην περιφέρεια Λουγκάνσκ καθώς προχωρούν στην περιφέρεια του Χαρκόβου και σχεδιάζουν κάτι στον νότο», είπε ο ουκρανός πρόεδρος.
Οι περιφέρειες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ – που απαρτίζουν τη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς – αποτελούν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών στρατευμάτων τους τελευταίους μήνες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Δείτε ακόμα – Μεντβέντεφ: Θα βάλουμε στο στόχαστρο το προσωπικό των Patriot
Βομβαρδίζουν τη Χερσώνα
Ο ουκρανός πρόεδρος σε προχθεσινό μήνυμά του έκανε λόγο για 258 βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού σε περίπου 30 οικισμούς της Χερσώνας (νότια) την τελευταία εβδομάδα.
Στις αρχές του μήνα, τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, αλλά μετά την ανασυγκρότησή τους στην αντίπερα όχθη συνέχισαν τα πλήγματα σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας.
Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι σύμμαχοι θ’ αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν πολεμικό όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης.
- Τελικά τρώμε λάθος τους σπόρους chia και δεν το ξέρουμε;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες – Έως τους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
- Εισφορά αλληλεγγύης: Έρχεται λίφτινγκ στο χαράτσι για 400.000 συνταξιούχους
- «Η Ωραία Ελένη ήταν και μισή πουλί, βγήκε από αυγό»: Ο Κίμελ απαντά στον Μασκ που ήθελε την ηρωίδα λευκή
- Θυμός: Οκτώ τρόποι για να τον κρατήσεις υπό έλεγχο
- Έρευνα ENA: Πού οφείλεται η χαμηλή παραγωγικότητα στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι υστερούν περισσότερο




