ΗΣΑΠ: Συμβολική στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου για τον νεκρό εργαζόμενο
Οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν για 10 λεπτά στη μνήμη του Πέτρου Γιάμαλη
Ακινητοποιημένοι, για 10 λεπτά, θα παραμείνουν στους σταθμούς οι συρμοί του ΗΣΑΠ την ερχόμενη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, ως φόρος τιμής στη μνήμη του εργαζόμενου των ΗΣΑΠ που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε πριν έναν χρόνο, κοντά στον σταθμό «Ν. Ηράκλειο».
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή, η Ένωση ζητά και θα συνεχίσει με επιμονή, να διεκδικεί την απονομή Δικαιοσύνης καθώς με οργή διαπιστώνουμε ολιγωρία στην πορεία των ερευνών, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα να μην έχει ξεκινήσει καν η δικαστική διαδικασία.
Δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται, με γεωμετρική πρόοδο. Βασική αιτία είναι η κυβερνητική πολιτική, η οποία μεθοδικά ξεθεμελίωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και άφησε απροστάτευτους τους εργαζόμενους να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών».
Η καταγγέλλει η ΣΤΑ.ΣΥ
Και προσθέτει «η ΣΤΑ.ΣΥ ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν όχι μόνο δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια ώστε να διαφυλάξει τους εργαζόμενους της, όχι μόνο δεν έχει διαμορφώσει τις απαραίτητες διαδικασίες αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών, όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις των Συνδικάτων για να μην ξαναζήσουμε παρόμοιο γεγονός, αλλά έχει θέσει το θέμα της ασφάλειας χαμηλά στην ατζέντα της. Μάλλον το βόλεμα «των δικών μας παιδιών» είναι πιο σημαντικό.
Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι, ενωμένοι, να απαιτήσουμε να αναδιαμορφωθούν και να ενισχυθούν, πραγματικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να σταματήσει η ασυδοσία των εργοδοτών και να αρχίσουν να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Δεν ξεχνάμε τον Πέτρο! Τον κρατάμε ζωντανό μέσα μας και απαιτούμε δικαίωση για τον πρόωρο χαμό του!».
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»
- Αγροτικά μπλόκα: το ρήγμα θα παραμείνει
- Απίστευτο ξέσπασμα Λεσόρ: «Σταματήστε να λέτε ψέματα, ούτε εγώ δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω»
- Πώς η αντιεμβολιαστική στάση των ΗΠΑ απειλεί να βλάψει όλο τον πλανήτη
- Από το αρχείο του δήμου Κορινθίων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους
- Επίσημο: Φιλικό με την Ουγγαρία για την Εθνική Ελλάδας


