Ουκρανία: Να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την Χερσώνα ζητά ο Πούτιν
Πρόκειται για μία από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ο Πούτιν προσάρτησε στη Ρωσία
Οι άμαχοι στην ουκρανική περιοχή Χερσώνα, την οποία η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προσάρτησε τον Σεπτέμβριο, πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη της σύγκρουσης, σύμφωνα με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Σύμφωνα με το RIA, o Πούτιν είπε στη διάρκεια συνάντησης με ακτιβιστές υπέρ του Κρεμλίνου: «Τώρα, βέβαια, εκείνοι που ζουν στη Χερσώνα θα πρέπει να απομακρυνθούν από τη ζώνη των πιο επικίνδυνων ενεργειών, επειδή ο άμαχος πληθυσμός δεν θα πρέπει να υποφέρει».
Διαβάστε επίσης: Μεντβέντεφ: Η Ρωσία διεξάγει ιερό πόλεμο κατά του Σατανά
Να εγκαταλείψουν άμεσα
Αξιωματούχοι τους οποίους έχει εγκαταστήσει η Ρωσία στην περιοχή της Χερσώνας, μίας από τις τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που ο Πούτιν προσάρτησε στη Ρωσία σε μια τελετή στο Κρεμλίνο τον Σεπτέμβριο, κάλεσαν τους αμάχους να φύγουν από το δυτικό τμήμα της περιοχής, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.
Χθες, Πέμπτη, ο διορισμένος από τους Ρώσους αναπληρωτής κυβερνήτης της Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ απηύθυνε εκκλήσεις μέσω βίντεο στους αμάχους να εγκαταλείψουν το τμήμα της περιοχής που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό σύντομα να εγκαταλείψουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου.
Επιστράτευση για όσους έχουν διαπράξει σκληρά εγκλήματα
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ανθρώπων που έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα, σύμφωνα πάντα με το RIA.
Ο νόμος αποκλείει εκείνους που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, κατασκοπεία ή τρομοκρατία, ανέφερε το RIA.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα πως η Ρωσία έχει στρατολογήσει 318.000 άτομα στις ένοπλες δυνάμεις της, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν ανακοίνωσε «μερική επιστράτευση» εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών αποτυχιών στην Ουκρανία. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πως η επιστράτευση αφορούσε 300.000 εφέδρους.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οταν ο Τσιτσιπάς έδωσε για δίπλωμα το 2021 και κόπηκε – Είχε αγοράσει Τesla και δεν μπορούσε να το οδηγήσει
- Λίβανος: Οι IDF άνοιξαν πυρ κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ – Ανακοίνωση καταδίκης από την UNIFIL
- Επένδυση Φλωρίδη στη συκοφαντία και τον κοινωνικό αυτοματισμό – «Μαζεύει» τα περί εγκληματικής οργάνωσης
- Η σιωπή του Λανουά για τις επίμαχες φάσεις της Τούμπας δικαιολογεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες της ΠΑΕ Άρης
- Πέθανε στα 55 της η συγγραφέας των best seller Σόφι Κινσέλα – H «μητέρα» της shopaholic Μπέκι Μπλούμγουντ
- Ουγγαρία: Δεν θα δεχτούμε «ούτε έναν μετανάστη», απειλεί ο Όρμπαν – Αψηφά τη νέα συμφωνία της ΕΕ




