Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χερσώνα: Με τυφέκια του ρωσικού αυτοκρατορικού στρατού είναι εξοπλισμένοι οι αυτονομιστές

Χερσώνα: Με τυφέκια του ρωσικού αυτοκρατορικού στρατού είναι εξοπλισμένοι οι αυτονομιστές

Τι εκτιμά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας για το συγκεκριμένο πολεμικό μέτωπο.

Τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Εδαφική Άμυνα, στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Χερσώνας, εξόπλισαν με τυφέκια Mosin, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον ρωσικό αυτοκρατορικό στρατό το 1891. Αυτό έγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου ενημέρωσης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξέι Ακούτιν.

«Οι παππούδες πολεμούσαν! Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Χερσώνας είναι οπλισμένες με τυφέκια Mosin. Μπορώ να πω από την εμπειρία της λειτουργίας τους σε συνθήκες της ‘ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης’ ότι αυτό το όπλο είναι πολύ φονικό. Ο ελεύθερος σκοπευτής μας με το Mosinka έκαψε ένα ουκρανικό αυτοκίνητο σε απόσταση 500 μέτρων με μια σφαίρα στο ρεζερβουάρ βενζίνης. Επομένως, δεν πρέπει να το κοροϊδεύουμε. Σε επιδέξια χέρια είναι όντως ένα πράγμα!» έγραψε.

Τι είναι το τυφέκιο Mosin

Το τυφέκιο Mosin δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε ενεργά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Οι στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού χρησιμοποιούσαν τέτοια όπλα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η Σοβιετική Ένωση δεν κατάφερε να εκπληρώσει τα σχέδια για τον επανεξοπλισμό των στρατιωτών με αυτόματα όπλα.

Πρόσφατα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίστηκαν ότι στους Ρώσους στρατιώτες που επιστρατεύονται δίνουν εκσυγχρονισμένα τυφέκια εφόδου τύπου «Καλάσνικοφ» (AKM) που κατασκευάστηκαν το 1959. Οι ειδικοί σημείωσαν ότι ένα τέτοιο τυφέκιο εφόδου χρησιμοποιεί φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών του 1943, ενώ οι περισσότερες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με τυφέκια AK-74M ή AK-12 των 5,45 χιλιοστών.

Η εκτίμηση του Όστιν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί να ανακαταλάβει τη Χερσώνα από τους Ρώσους εισβολείς.

«Σχετικά με το εάν οι Ουκρανοί μπορούν να ανακαταλάβουν τα υπόλοιπα εδάφη στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου και τη Χερσώνα, πιστεύω ακράδαντα ότι έχουν την ικανότητα να το κάνουν», δήλωσε ο Όστιν στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα σήμερα, ένας διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στην περιοχή της Χερσώνας δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, απ’ όπου η Μόσχα τις τελευταίες εβδομάδες απομακρύνει πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024