![Ιράν: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο «πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο» – Είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια [Εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/10/Worlds-Dirtiest-Man.jpg)
Ιράν: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο «πιο βρόμικος άνθρωπος στον κόσμο» – Είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια [Εικόνες και βίντεο]
Απέφευγε να πλυθεί από φόβο «μην αρρωστήσει»
Ένας Ιρανός, ο οποίος έφερε τον τίτλο του «πιο βρόμικου ανθρώπου στον κόσμο» καθώς δεν είχε πλυθεί για δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.
Ο Αμού Χατζί, ο οποίος είχε να πλυθεί πάνω από 50 χρόνια, πέθανε την Κυριακή στο χωριό Ντετζγκάχ, της επαρχίας Φαρς, στο νότιο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Irna.
Σύμφωνα με έναν ντόπιο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ο Χατζί, ο οποίος ήταν ανύπανδρος, απέφευγε να πλυθεί από φόβο «μην αρρωστήσει».
‘Ενα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τη ζωή του και τίτλο «Η Παράξενη Ζωή του Αμού Χατζί», γυρίστηκε το 2013, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Για πρώτη φορά, πριν από μερικούς μήνες, χωρικοί τον πήγαν στις τουαλέτες για να πλυθεί», μετέδωσε το Irna.


- Αυστραλία: Στις φλόγες διυλιστήριο που παράγει το 10% των καυσίμων που καταναλώνει η χώρα
- Εξαναγκαστικά εκτοπισμένοι: Ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 4,2 εκατομμύρια έως το 2027
- Η Αυστραλία θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ
- Στενά του Ορμούζ: Κατακόρυφη πτώση στις εξαγωγές πρώτων υλών, με εξαίρεση το Ιράν
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ
