Στραπατσάδα ή καγιανάς
Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα λαχταριστή στραπατσάδα ή καγιανά
Υλικά για 4 άτομα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 αβγά
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Μαϊντανός
Eκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά.
- Αφού καραμελώσει, ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Προαιρετικά προσθέτουμε λίγη φέτα, θρυμματισμένη με ένα πιρούνι.
- Σπάμε τα αβγά ένα-ένα και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν μέσα στη σάλτσα. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το πώς προτιμάμε τα αβγά μας (μελάτα ή σφιχτά).
- Τέλος, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος
- Η Ουκρανία σε συναγερμό – Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους δέχεται το Κίεβο
- Υεμένη: Εκκληση από ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση – Απέφυγαν να πάρουν θέση
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Γιατί η νύχτα θα κρατήσει πολύ ακόμα