
Γαλλία: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει ακόμα την επιβολή δελτίου στον εφοδιασμό με βενζίνη
Η απεργία σε διυλιστήρια συνεχίζεται
Η γαλλική κυβέρνηση δεν θα επιβάλει δελτίο για τους οδηγούς ή δεν θα περιορίσει τη χρήση των σταθμών καυσίμων από τους καταναλωτές, αντιδρώντας σε προβλήματα εφοδιασμού που σχετίζονται με τις απεργίες σε διυλιστήρια, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κριστόφ Μπεσί.
“Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο ίδιος στο ραδιόφωνο franceinfo όταν ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει κάποια μέτρα σε εθνικό επίπεδο, εκτός από τους περιορισμούς σε κάποιες περιοχές αναφορικά με την πλήρωση καυσίμων.
- Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Πανεθνική απεργία «πάγωσε» τον τομέα της ενέργειας
“Καλούμε για την ηρεμία των ανθρώπων αλλά και για την υπευθυνότητά τους”, τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πιστεύει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί εντός των επόμενων ημερών.
Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις της TotalEnergies να βρίσκονται στην 11η ημέρα τους, περίπου ένας στους πέντε σταθμούς καυσίμων στη Γαλλία δεν ανεφοδιάζονται κανονικά, ενώ στρατηγικά πετρελαϊκά αποθέματα είναι ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.
Μία απεργία από τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων CGT της TotalEnergies, κυρίως για την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία δύο διυλιστηρίων, αλλά και δύο αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, ενώ δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου.
- Λουτσέσκου: «Πάνω μας έχει περάσει ένας τυφώνας, είναι δύσκολο αλλά είμαστε εδώ»
- To φετινό βραβείο του World Press Photo ανήκει σε μια οικογένεια που διέλυσε η ICE
- AI λύκος τρομοκράτησε τη Νότια Κορέα – Συνελήφθη ο δημιουργός του
- Ο Μουρίνιο, η Ρεάλ και το συμβόλαιό του με την Μπενφίκα
- Άρης: Το ένδοξο παρελθόν (Γκάλης) συναντά το σπουδαίο παρόν (Αντετοκούνμπο) και μαζί θα ορίσουν το μέλλον
- Υποκλοπές: Ανησυχία ΔΣΑ για την καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση – Προειδοποιεί για κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων





