Τούρκος αναλυτής: Τον ενόχλησε το ποντιακό συγκρότημα στη γιορτή της ΑΕΚ – «Δεν είναι πρόκληση;»
Ενοχλήθηκε πολιτικός αναλυτής στην Τουρκία επειδή ποντιακό συγκρότημα χόρεψε στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο τούρκος δημοσιογράφος «υποσχέθηκε», καθώς φέρει το όνομα Αγία Σοφία, πως «και εκείνο θα το κάνουμε τζαμί».
Ο Χακάν Μπαϊρακτσί (όρθιος δεξιά, στη φωτογραφία επάνω, από την τηλεοπτική εκπομπή στο CNNturk), πολιτικός αναλυτής στην Τουρκία, αναφέρεται στην «πρόκληση» που έγινε στα εγκαίνια του νέου σταδίου της ΑΕΚ καθώς τον ενόχλησε το ποντιακό συγκρότημα που χόρεψε στην εκδήλωση.
«Είναι ίδια ακριβώς…»
«Ο άνθρωπος παίζει λύρα. Είναι στα εγκαίνια νέου σταδίου στην Αθήνα. Κοίτα, κοίτα την πρόκληση. Κι αν ρωτάνε κάποιοι “Γιατί αποτελεί πρόκληση”, να το πω» αναφέρει ο Χακάν Μπαϊρακτσί.
Δείτε ακόμα – Αζέρικο άρθρο: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία στο όνομα της Αρμενίας
Και εξηγεί την «πρόκληση»: Βλέπετε τη χορευτική ομάδα στο μέσο του σταδίου, είναι ίδια ακριβώς με τις χορευτικές ομάδες μας από την Τραπεζούντα και τη Ριζούντα. Οι στολές είναι ίδιες και φοράνε όλοι αυτό στο κεφάλι».
Στη συνέχεια, εκφράζει και τις ανησυχίες του: «Αυτό που με ανησυχεί είναι το εξής. Βρε αδερφέ, εγκαινιάζεις στάδιο στην Αθήνα. Και, μάλιστα, στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιαίτερα οι στολές της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Μα, για όνομα του Θεού, δεν υπάρχει εδώ μήνυμα υπονοούμενο; Δεν είναι πρόκληση; Γιατί τα φοράνε;».
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στο χρονικό σημείο 16:07
«Θα το κάνουμε τζαμί»
Ηπια… η αντίδραση του τούρκου αναλυτή, αν αναλογιστεί κανείς εκείνη του Ιμπραήμ Καραγκιούλ, δημοσιογραφικού φερέφωνου του Ερντογάν, που είχε γράψει στο Twitter:
«Η ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας ΑΕΚ, έδωσε το όνομα Αγία Σοφία στο γήπεδο. Ας είναι. Ερχεται μέρα που και εκείνο θα το κάνουμε τζαμί».
Atina’nın futbol kulübü AEK,
stadın adını Ayasofya yapmış.Olsun;
Gün gelir orayı da cami yaparız.— İbrahim Karagül (@ibrahimkaragul) October 1, 2022
- Άρης: Στη διάθεση του Γρηγορίου ο Καντεβέρε
- Ηλεία: Έκλεψε κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ και τα έκρυψε σε κορμό δέντρου στην αυλή του σπιτιού του
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης προτείνει τον Πάρι Κουκουλόπουλο για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής
- Ραφαέλα Καρά: Το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής της, το Βατικανό, η αμύθητη περιουσία, ο μάνατζερ-κληρονόμος
- «Email gate»: Ξεκίνησε η δίκη για τη διαρροή στοιχείων αποδήμων – Στο εδώλιο η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι
- Κρήτη: Εκτός εντατικής η 23χρονη που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα


