Εθνική: Το αήττητο που έσπασε και η πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα
Η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 στη Λάρνακα από την Κύπρο για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Έσπασε το αήττητο που είχε η Εθνική σε κυπριακό έδαφος – Πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα.
Στη Λάρνακα σταμάτησε η απόλυτη πορεία της Εθνικής ομάδας στον 2ο όμιλο της League C. Η Κύπρος υποχρέωσε την Ελλάδα στην πρώτη ήττα της σε αυτό το γκρουπ του Nations League, καθώς είναι και η μοναδική που κατάφερε μέχρι τώρα να σκοράρει απέναντι στην άμυνα της «γαλανόλευκης».
Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Μεγαλονήσου έφτασε τη Βόρεια Ιρλανδία στους 5 βαθμούς κι ελπίζει στην παραμονή, καθώς η τελευταία ομάδα του γκρουπ θα υποβιβαστεί στη League D.
Αυτή η νίκη της Κύπρου ήταν η πρώτη σε επίσημο ματς απέναντι στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα σταμάτησε και το αήττητο 19 αγώνων της Εθνικής ομάδας σε κυπριακό έδαφος, καθώς μετρούσε 10 νίκες και 3 ισοπαλίες στην Κύπρο από το μακρινό 1963.
Αήττητο 19 αγώνων σε κυπριακό έδαφος είχε η Ελλάδα. Μετά την ήττα στις 27.11.1963 σε φιλικό από την Κύπρο, είχε 10 νίκες και 3 ισοπαλίες με την Κύπρο, δύο νίκες με Φινλανδία, μια νίκη με Τσεχία, Καζακστάν, Λευκορωσία και Βέλγιο! Είχε δηλαδή 16 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 59 χρόνια! pic.twitter.com/Rfdc5rBvEr
— soccerbase.gr (@SoccerbaseG) September 24, 2022
Η Κύπρος νίκησε για πρώτη φορά την Ελλάδα σε επίσημη διοργάνωση, αφού η Ελλάδα είχε 5 νίκες. Ακόμα, υπολογίζοντας και τα επίσημα φιλικά, η Κύπρος νίκησε μετά από 21 (2001) χρόνια την Ελλάδα και μετά από 59 χρόνια σε κυπριακό έδαφος (1963) pic.twitter.com/urkQ2DXPi1
— soccerbase.gr (@SoccerbaseG) September 24, 2022
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Σιγά μη φοβηθώ!..»
- Στο… εδώλιο η Google με αντιμονοπωλιακή αγωγή
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο

