
Πελόζι: Καταδίκασε τις «παράνομες» επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία
Επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί η Νάνσι Πελόζι.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αρμενία, καταδίκασε σήμερα έντονα τις “παράνομες”, όπως τις χαρακτήρισε, επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας από τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.
Η Πελόζι επεσήμανε ότι η επίσκεψή της στην Αρμενία είναι ιδιαίτερης σημασίας μετά “τις παράνομες και φονικές επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν.
- Διαβάστε επίσης: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η εκτίμηση του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στην Αρμενία και στο Αζερμπαϊτζάν
Να σταματήσουν
“Καταδικάζουμε έντονα αυτές τις επιθέσεις”, τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως τις συγκρούσεις προκάλεσε το Αζερμπαϊτζάν, ενώ ζήτησε να σταματήσουν.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε εξάλλου ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή και την ισχύ τους ώστε να δείξουν ότι η κυριαρχία της Αρμενίας αποτελεί προτεραιότητα.
Η Πελόζι, η οποία είναι ο πιο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται το Γερεβάν μετά την ανεξαρτησία αυτής της μικρής χώρας του Καυκάσου το 1991, χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της την επίσκεψή της αυτή “ισχυρό σύμβολο της σταθερής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για μια Αρμενία ειρηνική, ευημερούσα και δημοκρατική και για μια περιφέρεια του Καυκάσου σταθερή και ασφαλή”.
Αυτή η τριήμερη επίσκεψη “θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο για την εγγύηση της ασφάλειάς μας”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του αρμενικού κοινοβουλίου Άλεν Σιμονιάν προς τους δημοσιογράφους πριν από την άφιξή της Πελόζι χθες Σάββατο.
Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις πρόσφατες μάχες ανάμεσα στα αρμενικά και στα αζερινά στρατεύματα, για τις οποίες οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την Τρίτη και τερματίσθηκαν με διεθνή μεσολάβηση τη νύκτα της Πέμπτης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!



