
Μεγάλη πυρκαγιά στην Τουρκία: Εκκενώνονται περιοχές στη Μερσίνη
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε δασική περιοχή της Μερσίνης στη νότια Τουρκία, λόγω της οποίας οι τοπικές αρχές έδωσαν εντολή για την απομάκρυνση 410 κατοίκων από τις εστίες τους.
Ο νομάρχης Αλί Χαμζά Πεχλιβάν δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν έχει αναφορές για τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές σε σπίτια, συμπληρώνοντας ότι «κάηκε μόνο ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα στο δάσος».
- Διαβάστε επίσης: Τούρκος δικηγόρος: «Η Τουρκία οφείλει να πληρώσει αποζημιώσεις στην Ελλάδα για το πογκρόμ του 1955»
Επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν τις τελευταίες ώρες, δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συνέβαλαν στην ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Η πυρκαγιά μαίνεται επίσης κοντά στον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στο Άκουγιου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες για να μην φθάσουν οι φλόγες στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μερσίνη με την Αττάλεια.
???⚠️???Forest #Fire #Mersin Turkey New News Telegram ➡️https://t.co/GEcVgXxgot
Mersin’de Orman Yangını#ormanyangını#OrmanınKahramanları#motorin pic.twitter.com/CFbxyRMTU1— World News Araştıran İnsan (@RH_News_World) September 7, 2022
- Ουκρανία: Μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Κίεβο και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα
- ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο περιορίζει περαιτέρω την πρόσβαση στους δημοσιογράφους
- Η ΕΕ νομιμοποιεί την μεταφορά απελαθέντων σε τρίτες χώρες εκτός ένωσης
- Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Ιταλία έγινε αισθητός σε νησιά του Ιονίου
- Βρετανία: «Συγγνώμη» από την αστυνομία για τις χειροπέδες που πέρασε σε ετοιμοθάνατο θύμα
- Αλήθειες και ψέματα για την αμερικανική «μηχανή κέρδους»

