Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάριος Καπότσης: Η ανάρτησή του για τον έναν χρόνο από το ασημένιο στο Τόκιο

Μάριος Καπότσης: Η ανάρτησή του για τον έναν χρόνο από το ασημένιο στο Τόκιο

Η Εθνική πόλο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες

Ήταν 8 Αυγούστου 2021 όταν η Εθνική ομάδα πόλο έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου χάρισε σε όλους τους Έλληνες στιγμές υπερηφάνειας και με τρομερές εμφανίσεις στην Ιαπωνία έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε από την υπερδύναμη του αθλήματος, Σερβία, με 13-10.

Κατά την εκπληκτική πορεία της σε όλο το τουρνουά, η Εθνική ομάδα επικράτησε 2 φορές των Ούγγρων, των 9 χρυσών μεταλλίων στο παρελθόν, και μάλιστα την μία στα ημιτελικά, ενώ άφησε εκτός συνέχειας το Μαυροβούνιο στα προημιτελικά.

Αυτό το αργυρό μετάλλιο αποτέλεσε δικαίωση για μια ομάδα που συμμετείχε για 12η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, ήταν το πρώτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αντρικό ομαδικό άθλημα και το δεύτερο της Ελλάδας -επίσης σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία των Αγώνων-, μετά το ασημένιο της αντίστοιχης Εθνικής Γυναικών, το 2004 στην Αθήνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ένας εκ των πρωταγωνιστών του θριάμβου, ο Μάριος Καπότσης, έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο αργυρός Ολυμπιονίκης ανέβασε μια σειρά φωτογραφιών. Στη λεζάντα περιέγραψε τα συναισθήματά του και έστειλε το δικό του μήνυμα.

Έγραψε χαρακτηριστικά:

«Όπως είχε πει κάποτε ο Γιώργος Μαυρωτάς με τις 5 Ολυμπιάδες η ουσία στον πρωταθλητισμό είναι να ξεπερνάς τον εαυτό σου, όχι να βγαίνεις πρώτος. Έναν χρόνο πριν ακριβώς σαν σήμερα ήρθε το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αντρικό ομαδικό άθλημα και δεν μπορώ να ξεχάσω όλο αυτόν τον τεράστιο αγώνα, όχι μόνο για το μετάλλιο αλλά για να φτάσουμε εκεί, στο Τόκιο.

Με καθυστέρηση λοιπόν ενός χρόνου, λόγο της αναβολής των αγώνων από την πανδημία του κοροναϊού, καταφέραμε να βρεθούμε εκεί και να πιάσουμε το μεγαλύτερο μας όνειρο! Σίγουρα το δικό μου μεγαλύτερο αθλητικό όνειρο που είχα από παιδί. Το να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκίνησαν από εμάς, την χώρα μας και τελικά να γίνω και εγώ κομμάτι από αυτό.

Η ουσία λοιπόν είναι να προσπαθείς και να μην τα παρατάς ποτέ. Η επιμονή κερδίζει όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην ζωή γενικότερα. Σίγουρα υπάρχουν και πιο σπουδαία παραδείγματα από αυτό που περιγράφω, όμως θεωρώ ότι πλέον έχω το δικαίωμα να πω και εγώ κάτι.

Ο κάθε αθλητής είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο δίνει τον δικό του προσωπικό αγώνα για να φτάσει τους στόχους του, που σίγουρα θέλει και τύχη όπως όλα τα πράγματα στην ζωή. Άλλοι θα πάνε πιο γρήγορα από τον καινούριο δρόμο τον ωραίο που όλοι θέλουμε, άλλοι θα πάνε από τον παλιό περιφερειακό που είναι πιο αργός με περισσότερες λακούβες, αλλά σίγουρα έχει καλύτερη «θέα». Ο τερματισμός όμως είναι ο ίδιος και για τις δυο περιπτώσεις.

Άρα λοιπόν, να το απολαύσεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, όλες αυτές τις δυσκολίες και τα πράγματα που στερήθηκες για να φτάσεις εκεί που ονειρεύτηκες και πάλεψες για αυτό που αγαπάς. Στο τέλος θα νιώσεις την μαγεία και την ευλογία ότι τα κατάφερες».

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024