«Οι ΗΠΑ δώρισαν στην Ελλάδα νέα θωρακισμένα οχήματα» αναφέρει η δημοσιογράφος του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Ηaber Global (φωτογραφία, επάνω).

«Μεταφέρθηκαν στον ποταμό Εβρο»

«Μέρος των οχημάτων αυτών που χρησιμοποιούνται στην έρευνα χώρου, μεταφέρθηκαν στον ποταμό Εβρο, στα σύνορα με την Τουρκία» προσθέτει, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr

Δείτε ακόμα – Τούρκος αναλυτής: Η Ρωσία υποστήριζε την Ελλάδα – Τώρα την έχουμε στην τσέπη μας

Και συνεχίζει: «Η εξέλιξη αυτή για μία ακόμη φορά προκάλεσε αμφιβολίες για τον ρόλο της Αμερικής στην ένταση μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

»Η Ελλάδα με στήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζει να εξοπλίζεται.

«Ενάντια σε ποιον»;

»Αυτή τη φορά 90 θωρακισμένα οχήματα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη. Τις φωτογραφίες τις κοινοποίησε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα».

Και καταλήγει: «Τα 50 εξ αυτών μεταφέρθηκαν στις ελληνικές χερσαίες δυνάμεις στον ποταμό Εβρο. Η κατάσταση αυτή θέτει το ερώτημα “Ενάντια σε ποιον θα χρησιμοποιήσει ο ελληνικός στρατός αυτά τα θωρακισμένα οχήματα”»;

Δωρεά των ΗΠΑ

Οπως είχε γράψει το in.gr, πρόκειται για 51 τεθωρακισμένα Μ117 των ΗΠΑ, τα οποία προωθήθηκαν σε στρατιωτικές μονάδες του Εβρου, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς.

Τα τεθωρακισμένα έφτασαν με δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μέρος από τα 180 Τεθωρακισμένα Τροχοφόρα Οχήματα Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ117 που αποτελούν δωρεά των ΗΠΑ στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και είχαν παραληφθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.