Ντοματένιο ταμπουλέ
Μια παραλλαγή της δροσερής σαλάτας, με μπόλικη ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 45΄ – 60΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. πλιγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
200 γρ. ντομάτα σε κύβους, χωρίς τα υγρά
3 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
400 γρ. νερό ή ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)
Ξύσμα από 1 μικρό, ακέρωτο λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε το πλιγούρι. Αποσύρουμε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη σκεπάζουμε με το καπάκι της ή με μεμβράνη. Αφήνουμε το πλιγούρι να φουσκώσει για 45-60 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
- Ο Κούζμα διέψευσε τα περί ομιλίας του Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια των Μπακς
- Πάτρα: 89χρονη σκότωσε κουτάβια και όταν ένας 25χρονος της πέταξε πέτρες εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο
- Η «Πολυκατοικία» ως memento mori – Το ντοκιμαντέρ της Σελάνας Ε. Βροντή στον Δαναό
- Φορολογία: Αναδιάταξη με νέο μείγμα μέτρων – Κερδισμένοι και χαμένοι
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης

