Ουκρανία: Πρώην αξιωματούχος της FSB τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης της κατεχόμενης Χερσώνας
Ποιος είναι ο Σεργκέι Ελισέγιεφ που αναλαμβάνει σημαντικό ρόλο στην κατεχόμενη Χερσώνα στην Ουκρανία.
Ένας αξιωματούχος της Ρωσίας προερχόμενος από τις ισχυρές υπηρεσίες ασφαλείας FSB ανέλαβε σήμερα επικεφαλής της κυβέρνησης της ουκρανικής περιφέρειας της Χερσώνας, η οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
Ο Σεργκέι Ελισέγιεφ, μέχρι τώρα πρώτος αναπληρωτής του επικεφαλής της κυβέρνησης της ρωσικής βορειοδυτικής περιφέρειας του Καλίνινγκραντ, «έγινε επικεφαλής της κυβέρνησης της περιφέρειας της Χερσώνας», δήλωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ μέσω του Telegram ο Βλαντίμιρ Σάλντο, ο οποίος διευθύνει τη ρωσική κατοχική διοίκηση.
- Διαβάστε επίσης: Ζώνη διπλού νομίσματος η Χερσώνα – Θα κυκλοφορούν ρούβλι και χρίβνια
Η κυβέρνησή του αναλαμβάνει καθήκοντα σήμερα, πρόσθεσε.
Ποιος είναι ο Ελισέγιεφ
Διπλωματούχος της Ακαδημίας της FSB, ο 51χρονος Ελισέγιεφ υπηρέτησε στους κόλπους αυτής της υπηρεσίας ασφαλείας με αδιευκρίνιστα καθήκοντα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της περιφέρειας του Καλίνινγκραντ.
Ο Ουκρανός πρώην βουλευτής που πέρασε στην πλευρά της Μόσχας, ο Αλεξέι Κοβαλιόφ, ο οποίος είχε επιζήσει στα τέλη Ιουνίου μιας δολοφονικής απόπειρας, διορίστηκε αναπληρωτής του Ελισέγιεφ για θέματα γεωργίας.
«Η Ρωσία βρίσκεται εδώ για πάντα», δήλωσε.
Μετά την κατάληψη της Χερσώνας, η Μόσχα διεξάγει πολιτική εκρωσισμού: εισήχθη ως νόμισμα το ρούβλι, εκδόθηκαν ρωσικά διαβατήρια, στα τέλη Ιουνίου άνοιξε εκεί μια πρώτη ρωσική τράπεζα, οι επικριτικές φωνές καταστέλλονται και η οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της κατοχικής διοίκησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προειδοποίηση από την Google: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphone αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί
- Αποφυλάκιση κρατουμένων στη Βενεζουέλα: Ελεύθερος ο Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, ηγετικό μέλος της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην Τρίπολη – Αγωνιώδεις έρευνες
- Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό στη Σύρο (1-3)


