Λιβύη: Είκοσι άνθρωποι πέθαναν από δίψα προσπαθώντας να διασχίσουν τη λιβυκή έρημο
Τα πτώματα βρέθηκαν σε αποσύνθεση
Είκοσι άνθρωποι πέθαναν από δίψα στη λιβυκή έρημο, κοντά στα σύνορα με το Τσαντ, όταν το αυτοκίνητό τους έπαθε βλάβη σε μια περιοχή όπου επικρατούσαν φονικές θερμοκρασίες.
Το τοπικό παράρτημα της λιβυκής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, που εδρεύει στην πόλη Κούφρα, στη νοτιοανατολική Λιβύη, ανέφερε ότι μια ομάδα διασωστών εντόπισε τα 20 πτώματα στην έρημο. «Όλοι τους πέθαναν από δίψα», πρόσθεσε.
Το όχημα, που είχε ξεκινήσει από το Τσαντ, βρέθηκε σε απόσταση 310 χιλιομέτρων νοτίως της Κούφρα και 120 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Λιβύης με το Τσαντ.
Η υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του Facebook, ένα βίντεο που δείχνει τα πτώματα σε αποσύνθεση, κοντά στο φορτηγάκι.
Διαβάστε επίσης Λιβύη: Μία έγκυος έχασε τη ζωή της, 22 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες
Σε αυτήν την άνυδρη, αραιοκατοικημένη περιοχή, η θερμοκρασία το καλοκαίρι ξεπερνά του 40 βαθμούς Κελσίου.
Η έρημος στη νότια Λιβύη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κόμβο για το λαθρεμπόριο προϊόντων και την παράτυπη μετανάστευση. Χιλιάδες άνθρωποι διασχίζουν κάθε χρόνο τα σύνορα από το Σουδάν, τον Νίγηρα και το Τσαντ για να εργαστούν στη Λιβύη ή για να επιχειρήσουν να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη. Είναι σύνηθες φαινόμενο να εξαφανίζονται ή να πεθαίνουν οι μετανάστες στην έρημο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι μηνύει τον Πιτ Χέγκσεθ που τον κατηγορεί για «στάση»
- Η Βενεζουέλα δηλώνει έτοιμη για «νέα ατζέντα» με την Ευρωπαϊκή Ενωση
- Ουκρανία: Νέα μαζική ρωσική επίθεση στο Κίεβο – Τουλάχιστον 1 νεκρός σε πλήγμα στο Χάρκοβο
- ΗΠΑ: Ανακάλεσαν πάνω από 100.000 θεωρήσεις διαβατηρίων από τη μέρα που επέστρεψε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Ουκρανία: «Επικίνδυνη και ανεξήγητη κλιμάκωση» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ το ρωσικό πλήγμα με τον πύραυλο Ορέσνικ
- Fed: Τι κρύβεται πίσω από την ποινική έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ

